Bitcoin koers veert op en stijgt naar $46.565

Bitcoin koers veert op en stijgt naar $46.565

Bitcoin heeft succesvol range high getest als support en er volgde een prima reactie omhoog van +6%. Dit betekent dat er een lokale bodem gevonden is en dat de uptrend van de afgelopen weken nog volledig intact is. Waar gaat de huidige bullish trend ons brengen?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,758.35USD. We bespreken waar we de komende dagen op moeten letten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Dat we na twee weken van koersstijgingen op een bepaald moment iets van een pullback zouden gaan zien was te verwachten. Net als het feit dat de 200 MA voor de nodige weerstand zou gaan zorgen. Na een bearish retest van de 200 MA begon de pullback, op zoek naar een higher low.

In de vorige update bestempelde we de regio rond range high $44.500 als de meest ideale plek voor bitcoin om zijn higher low te gaan vormen, om twee redenen: Ten eerste gaat het om de bovenkant van een range waar we recent, na 3 maanden, bullish zijn uitgebroken. Ten tweede de 200 EMA die nagenoeg samenvloeit met range high. Dat we gisteren exact rond deze prijsregio’s een succesvolle retest hebben gezien is absoluut een teken van kracht.

Wanneer het tegenovergestelde was gebeurd en we dus geen support zouden vinden rond deze prijsregio, zou een terugkeer in de prijsrange betekenen. Met het risico dat we weer voor een nog onbepaalde tijd zouden kunnen gaan ‘rangen’ en de bullish trend doorbroken zou worden.

De bullish trend is nog volledig intact!

Bitcoin koers veert op en stijgt naar $46.565

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek 

Op de 4 uurgrafiek is de bullish retest van range high goed te zien en heeft bitcoin zijn lokale bodem inmiddels gevonden en kan de uptrend de komende dagen worden voortgezet. Gezien de algemene marktsituatie is voortzetting van de uptrend een zeer waarschijnlijk scenario. Telkens wanneer we uit een prijsrange breken, zoeken we naar een uitbreiding in dezelfde richting als de uitbraak.

Het is niet te zeggen waar de nieuwe opwaartse trend ons uiteindelijk gaat brengen. Misschien $52.000, $60.000 of misschien wel nieuwe hoogtepunten in de vorm van een nieuwe bullmarkt.

We passen onze verwachtingen pas aan op het moment dat we terugvallen in de prijsrange van de afgelopen maanden. Dit is dus een heel duidelijk moment waarop we kunnen stellen dat de huidige uptrend serieus in gevaar komt en we onze verwachtingen bearish moeten bijstellen.

In een dergelijk bearish scenario (terugkeer in de prijsrange), zijn het als eerste de 200 MA’s die we in de gaten houden. Worden ze gerespecteerd als support of niet? Zo niet, dan zouden we ons opnieuw moeten gaan richten op mid-range en mogelijk zelfs range low.

Bitcoin koers veert op en stijgt naar $46.565
Bitcoin koers veert op en stijgt naar $46.565

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek 

Het terugwinnen van de 200 MA’s, twee weken geleden, was het startsein voor de huidige uptrend. Vervolgens hebben we gedurende de uptrend hier een aantal keer succesvol support gevonden (lokale bodems). Gedurende de pullback en uiteindelijk het testen van range high, zijn we tijdelijk onder de 200 MA’s uitgekomen.

Dat we erin gelaagd zijn ze in korte tijd weer terug te winnen is een teken van kracht. Een indicatie dat de lokale bodem inmiddels gevonden is en we klaar zijn om ook dit lagere tijdbestek weer volledig bullish om te buigen en voort te zetten.

Bitcoin koers veert op en stijgt naar $46.565

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin koers veert op en stijgt naar $46.565
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties