Bitcoin Update: koers verliest in een paar uur tijd 19% van z’n waarde, nieuwe low in aantocht?

In deze bitcoin (BTC) update bespreken we de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers. De prijs van bitcoin heeft na een lange tijd van consolidatie weer wat voltailiteit terug. De prijs van BTC staat momenteel momenteel rond de $46.300.

Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is, kan de koers zich herpakken?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Bitcoin koers

Zo lastig als dat de koers door de $50.000 wist te breken de afgelopen week zo weinig moeite heeft deze nu om een flinke dip te maken van bijna 19% terug naar prijzen rond $46.000. Een flinke tegenvaller, maar gezien de vele weerstand en moeite van houden geen onverwachte beweging van de koers.

Dat de koers eindelijk wist door te breken was een goed en sterk teken. Het leek er daardoor ook op dat deze weer richting nieuwe hoogten zou stijgen met een nieuwe test van de all time high. Echter zien we nu een onverwacht grote dip. De grootte is niet geheel onverwacht gezien het doorbreken van de $50.000 welke als support diende, maar wel onverwacht.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wanneer we naar de 4-uurgrafiek kijken van de koers van Bitcoin zien we een interessante beweging. Na langdurig tegen de $50.000 te hebben gelegen wist deze eindelijk door te breken. Echter bleef een flinke stijging vanwege de doorbraak uit. Wat vaak wel verwacht is na het breken van een zware weerstand.

Het niet kunnen doorbreken van vervolgens $53.000, een relatief kleine weerstand, zag de koers als gevolg een flinke dip. Van bijna $10.000 tegen $43.000. De plek waar de koers voorheen al vaker support heeft gevonden. Deze bleef ook deze keer een sterke basis. Maar support rond $47.000 had er moeite mee.

Dat de koers zo’n dip heeft gemaakt komt grotendeels door het niet sterk doorbreken van de langdurige weerstand. Bulls leken niet voldoende kracht te hebben waardoor bears het vrij snel overnamen en er een aantal stop losses getriggerd werden met als gevolg deze dip.

Bitcoin Update: koers verliest in een paar uur tijd 19% van z'n waarde, nieuwe low in aantocht?

De huidige prijs onder $47.000 lijkt te laten zien dat deze momenteel tegen de weerstand aan ligt rond dat level en voorlopig nog lagere prijzen kan gaan laten zien tot aan $43.000, mits de weerstand weet te breken en de koers een herstel maakt.

Het gaat de komende uren spannend zijn en het is afwachten waar de koers zich heen gaat bewegen. Het doorbreken of uitlaten van een doorbraak van $47.000 kan de trend gaan maken en ervoor zorgen of de koers wel of niet verder zakt. Een doorbraak door $47.000 kan de koers al snel een retrace geven richting $50.000. Al ziet dat er niet naar uit.

Een dip verder zal niet snel door $43.000 zakken, gezien de hoeveelheid support dat daar te vinden is en de reactie van de grote kaars deze ochtend. Een consolidatie na deze beweging lijkt dus de meest logische optie voor nu. Waarbij de koers tussen $43.000 en $47.000 zal blijven bewegen totdat er een nieuwe uitbraak omhoog of omlaag plaats zal vinden.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent.
Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je
eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je
(eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!