Prijs cryptomunt tron stijgt 30 procent dankzij Koreaanse pomp

Tron, de cryptomunt niet te verwarren met de futuristische film, lijkt aan een opmars bezig.

Het is duidelijk dat de cryptomuntenmarkten op dit moment weer een moeilijke periode doormaken. Met vrijwel alle crypto’s in het rood lijkt er nog steeds geen echte bodem in prijs in zicht. Verrassend genoeg beweegt de prijs van tron in tegenovergestelde richting. De munt steeg de afgelopen 24 uur met 30 procent zonder plausibele reden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Pomp

Nu alle andere crypto’s aan waarde verliezen een onverwachte beweging. Zoals we eerder zagen is er aardig wat sprake van prijsmanipulatie in de cryptocurrency-industrie. Altcoins kunnen worden gepompt en gedumpt zonder reden. Het lijkt vrij duidelijk dat ditzelfde nu met de tron-prijs gaande is.

Onderontwikkelde crypto

Hoewel de munt huidige waarde in het verleden vaker aandeed blijkt het moeite te hebben de huidige koers te doorbreken. Ondanks het feit dat het een crypto betreft met miljarden aan marktwaarde (2,7 miljard dollar), heeft het tot op heden nog weinig kunnen laten zien.

Pas onlangs heeft zij een werkend testnet online gebracht. Geen verrassing dus dat beleggers wel twee keer nadenken voordat men tegen huidige prijs instapt. Hoewel de huidige prijs boven de 0,04 cent best aan zou kunnen houden mag er verwacht worden dat de grotere crypto’s – die echt werkende producten hebben – beter zullen presteren.

Handelsvolume

Tron kent op het moment een veel groter handelsvolume in vergelijking met vrijwel alle altcoins. Op het moment lijkt het volume vooral uit kopers te bestaan en niet uit verkopers. Evengoed is het te vroeg om conclusies te trekken. Upbit is de “place to be” gekeken naar handelsvolume tron. Binance staat op een tweede plaats, waarbij Bittrex een derde plaats inneemt.

Daarmee lijkt duidelijk dat Binance en Bittrex de pomp volgen, geïnitieerd door de Koreaanse beurs. Of dat goed of slecht nieuws mag heten laten we in het midden, maar voorzichtigheid is geboden.

Foto: Flickr / Mark Guim

Inschrijven nieuwsbrief