binance dex cryptobeurs

Binance halveert commissie bij ‘decentrale’ cryptobeurs, koers BNB stijgt 6%

Binance gaat de commissies van haar decentrale cryptobeurs (‘dex’) halveren. De korting heeft ook betrekking op de ‘listing fee’, het bedrag dat Binance vraagt voor het noteren van een blockchainproject. Beleggers waarderen de wijziging: de koers van Binance Coin (BNB) stijgt 6% het afgelopen etmaal.

Binance in 2019

Binance zit niet stil. De cryptobeurs, gereguleerd in crypto-heilstaat Malta, rijgt het ene project na het andere aan elkaar. Sinds eind 2018, op het absolute dieptepunt van de cryptomarkt, heeft ceo Changpeng Zhao en de zijnen veel weten te bouwen.

Zo was er onder meer de start van de Binance Launchpad met diverse geruchtmakende Initial Exchange Offerings; de start van investeringspoot Binance Labs; de eerste stablecoin; handelen met geleend geld (margin trading) en het kopen van cryptomunten met een creditcard via de Binance app. En toen was er in de tweede week van mei de beruchte Binance hack, waarbij 7.000 bitcoin (BTC) is buitgemaakt.

Maar toch wel het meest prestigieuze project is het bouwen van een eigen Binance Chain en de tokenswap van ERC20 token Binance Coin naar de native tokenstandaard BEP2.

Binance halveert commissie ‘dex’

Ook de ontwikkeling van de decentrale cryptobeurs (‘dex’) vordert gestaag. Op dit moment staan er 24 projecten op de blockchain en zijn er 14 handelsparen genoteerd. In de onderstaande is de voortgang samengevat.

Deze week komt daar het nieuws bij dat Binance haar commissies op de Binance Chain gaat halveren. De korting heeft betrekking op alle mogelijke transacties op het platform. De blockchain maakt de goedkeuring van het voorstel transparant.

‘Geo-blocking’

Eerder deze maand maakt Binance bekend dat gebruikers uit 29 verschillende landen géén gebruik kunnen maken van de ‘dex’. Per 1 juli gaat de maatregel in voor o.a. Amerikaanse burgers. De bitcoin handelaren met IP-adressen uit de landen waar de restricties voor gaan gelden krijgen nu een melding van de beurs.

In die zin zijn er dus vraagtekens te zetten bij het decentrale karakter van de cryptobeurs.

Binance Coin (BNB) koers

Hoe heeft de koers van BNB zich ontwikkeld in 2019? Het jaar begon met een prijs van $5,9 en het huidige prijspeil is $35,8, een absolute groei van $29,9 en een relatieve groei van 506%. De prijs is dus ruim vijf keer over de kop gegaan. Daarmee is het de cryptomunt met de meeste winst uit de top 10.

Binance Coin in 2019 (bron: Messari.io)

Interview Wei Zhou, cfo bij Binance

Tijdens Money2020 hadden we een gesprek met Wei Zhou, voormalig Wall Street analist en sinds vorig jaar cfo bij Binance. Hij laat zijn licht schijnen op diverse onderwerpen.

Bron: Cryptoslate

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!