electrum
Nieuws » Gaat bitcoin wallet Electrum Lightning network ondersteunen?

Gaat bitcoin wallet Electrum Lightning network ondersteunen?

De Electrum Bitcoin (BTC) wallet gaat ondersteuning bieden voor het Lightning Network (LN). Nieuwsplatform Forklog citeert Electrum-oprichter Thomas Voegtlin tijdens een conferentie in Odessa, Oekraïne. Die spreekt over een ‘belangrijke update’.

Electrum wallet

De walletprovider heeft geen onkreukbaar imago. Eind vorig jaar is de online wallet gehackt waarbij ongeveer ruim 243 BTC is gestolen.

Bij de release 3.3.7 zijn er diverse bugfixes en verbeteringen’ doorgevoerd. Electrum is een online bitcoinwallet. Diverse (centrale) servers bieden toegang tot de wallet.

Lightning Network (LN)

Het Lightning Network is een sidechain, feitelijk een extra snelweg naast de bestaande bitcoin blockchain. Daardoor is het mogelijk om duizenden transacties per seconde te verwerken. Het bestaande BTC netwerk verwerkt gemiddeld elke 10 minuten een transactie.

Via LN kunnen gebruikers peer-to-peer met elkaar een ‘betaalkanaal’ openen. Momenteel heeft het LN bijna 9.000 knooppunten (‘nodes’). De capaciteit ligt op ruim 937 BTC, omgerekend $10.5 miljoen op basis van de huidige koers.

Smartwatch

Met een ander populair bitcoin lightning wallet Bluewallet is het mogelijk om transacties te maken met je  Apple Watch.

Je kunt laagdrempelig met een mobiele app betalingen doen en ontvangen. Via de smartwatch is een QR-code te genereren. Die code kan iemand anders scannen om een betaling te voltooien.

Lightning app

Ook het team achter LN ontwikkelt een eigen app. In juni dit jaar is er een alpha versie van hun Lightning App gelanceerd. In de onderstaande clip is te zien hoe simpel het allemaal werkt. Het design is smooth en duidelijk.

Amazon

Met betalingsprocessor Moon is een LN wallet te gebruiken om spullen bij Amazon te bestellen. De betaling gaat via een browser plugin. Tegenover Coindesk laat Moon weten hun app op dit moment bij Google ligt. Zodra zij goedkeuring geven kunnen we aan slag.

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin en Libra van Facebook breken cryptodebat open in Amerika

Job Nijsen

Bitcoin (BTC) weer boven $10.000. Altcoins kleuren ook groen

Robin Heester

Bitcoin (BTC) analyse: prijs breekt naar beneden, $10.000 nieuwe resistance?

Martijn

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder