altcoins LTC ADA EOS IOTA ZEC
Nieuws » Bitcoin (BTC) kruipt omhoog, maar LTC, EOS, ADA, IOTA en ZEC stijgen harder

Bitcoin (BTC) kruipt omhoog, maar LTC, EOS, ADA, IOTA en ZEC stijgen harder

Bitcoin (BTC) kruipt weer omhoog uit een dal, maar sommige altcoins doen er nog een schepje bovenop. We zetten de grootste stijgers onder de ‘majors’ (top 30 cryptomunten) op een rij.

Deze altcoins stegen harder dan bitcoin (BTC)

Het gaat om achtereenvolgens de cryptomunten Litecoin, EOS, Cardano, IOTA en ZCash. De overige altcoins staan ook netjes in de plus zoals Nano en Tezos bijvoorbeeld.

1. Litecoin (LTC) +13,5%

Is bitcoin het goud, dan is Litecoin het zilver in de markt. Net zoals BTC een currency en uitgaande van een proof-of-work algoritme. LTC is typisch een muntje die het ene partnership na de andere samenwerking aaneen rijgt. Zo werken oprichter Charlie Lee & Co hard aan meer adoptie van LTC als betaalmiddel.

LTC geldt dit jaar als één van de best presterende ‘majors’ van de cryptomarkt met een ruim 200% groei tot nu toe. De aankomende halving van de miners rewards zijn mogelijk al deels ingeprijsd, diverse experts zien ook nog wat een (lichte) stijging naarmate de datum van de halving nadert (maandag 5 augustus).

Op moment van schrijven is de koers van LTC ruim $91.

LTC koers afgelopen 24 uur (Coincap.io)

2. EOS (EOS) +8,5%

Begin juni kwam EOS in het nieuws dat ratingbureau Weiss hun score voor EOS hadden verlaagd. De consensus van Delegated Proof-of-Stake begon centralistische trekjes te vertonen.

Begin juni heeft het  ‘moederbedrijf’ Block.One achter EOS het sociale netwerk VOICE gelanceerd. En dan was er nog het nieuwtje dat 75% van de transacties bij EOS dApps afkomstig zijn van bots.

De koers steeg vandaag even boven de $4, om op moment van schrijven er iets onder te schommelen.

EOS koers afgelopen 24 uur (Coincap.io)

3. Cardano (ADA) +7,5%

Cardano (ADA) is voor velen een eeuwige belofte met haar adagium van blockchain 3.0. Vorige maand is natuurlijk het Shelley testnet ‘live’ gegaan en oprichter Charles Hoskinson laat op Twitter regelmatig met welk land of project Cardano een partnership aan het sluiten.

Het land Georgië gaat haar onderwijssysteem aansluiten op Cardano om bijvoorbeeld de echtheid van kwalificaties te verifiëren.

Veelbelovend nog steeds dus, maar ADA-adepten moeten nog steeds wachten op een beloning op de beurs. Die blijft, net zoals zoveel ‘belofvolle altcoins’ voorlopig uit. Vandaag echter hoort ADA bij de opvallende stijgers van de dag.

ADA koers afgelopen 24 uur (Coincap.io)

 

4. IOTA (MIOTA) +9,3%

Met de update Coordicide (wij verzinnen die namen niet, red) moet het tangle-netwerk van het ‘Duitse’ IOTA een minder centralistisch karakter krijgen. Ook de schaalbaarheid en de transactiekosten zijn respectievelijk vergroot en verlaagd.

Inmiddels is IOTA-technologie toegepast in bijvoorbeeld de voedsel – en kledingsector. Verificatie van data en transparantie in de supply-chain zijn dan steevast terugkerende voordelen die worden genoemd.

1 MIOTA is nu bijna $0.30 en daarmee behoort ook MIOTA tot die opvallende rij stijgers vandaag.

MIOTA koers afgelopen 24 uur (Coincap.io)

5. ZCash (ZEC) +9,8%

Tenslotte Zcash, de privacymunt van Zooko Wilcox & Co. Onlangs nog door de Winklevoss tweeling (Gemini exchange) genoemd als favoriet achter bitcoin en ethereum. Vitalik is openlijk fan.

Het project heeft een vorm van cryptografie ontwikkeld om p2p-transacties mee af te schermen. Ze noemen dat zelf  “Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge,” oftewel ‘zk-SNARK’.

Het Zcash team weet als geen ander: zonder afgeschermde transacties gaat een mainstream publiek niet massaal betalen met cryptomunten. Want wie wil dat iedereen ziet waar hij zijn geld aan uitgeeft?

Privacycoins als Monero, Zcash, Zcoin, Horizen (het voormalige Zencash, red), Grin, Beam en ook Dash weten een fervent aantal volgers aan zich te binden.

Een privacymunt om te diversifiëren in een portfolio is een keuze, ook omdat de technologieën mogelijk door de grote jongens zoals Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin meer geïntegreerd gaan worden.

De coin heeft de afgelopen dagen ook flink ingeleverd, maar herstelt vandaag met verve.

Altcoins

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Amerikaan moet vrezen voor levenslange straf na witwassen $25 miljoen aan Bitcoin

Robin Heester

Cryptobeurs Binance komt slachtoffers van hack privé-gegevens tegemoet

Marvin Kroon

Bitcoin (BTC) pendelt bij $10.100, altcoins Stellar (XLM), Cardano (ADA) en Ontology (ONT) stijgen

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder