bitcoin, crypto, space, moon

‘Bitcoin (BTC) markt is te emotioneel en onvolwassen’ aldus Max Keiser

Op meerdere vlakken is Bitcoin levendiger dan ooit. De prijs is volatiel, de beleidsmakers hebben het regelmatig over BTC, banken ‘omarmen’ de munt en institutionele beleggers weten steeds meer de weg naar bijvoorbeeld Bakkt steeds beter te vinden.

Toch is er nog een enorme weg te gaan. In een interview met CB News deelt investeerder Max Keiser zijn visie over de status van Bitcoin.

Bitcoin en de financiële wereld

Keiser begint om het verschil aan te geven tussen de traditionele financiële wereld en de cryptocurrencies. Hij verklaart dat het cryptowereldje nog vaak de neiging heeft “emotioneel te zijn, het mist volwassenheid.”

Dit is volgens de maximalist voornamelijk te wijten aan het feit dat “technologen in de geldmarkt komen, zonder dat ze ervaring hebben in deze financiële tak.”

Over de bearmarkt heeft Keiser ook wel wat te zeggen. Hij merkt op dat hij een patroon herkent die hij meerdere keren heeft meegemaakt. Hij verwijst naar de aandelenmarkt van 1980, de zilvermarkt en de bloei (en bubbel) in de Dotcom periode.

De ondernemer voegt er aan toe dat de cryptomarkt nu een tegenovergestelde trend ondergaat. Het is een ontwikkeling die er voor zorgt dat Bitcoin niet langer meer een buzzword is. Men gebruikt het niet meer te pas en te onpas.

Je cryptogeld veilig opslaan? Kies een hardware wallet van Trezor

bitcoin meester

BTC als …

Over het onderwerp Bitcoin als goud of als cash geld, heeft Keiser ook wel wat te melden:

“Het is op dit moment nog een collectable en een oppotmiddel. Er gaat een moment komen waarop het wordt beschouwd als een ruilmiddel of een rekeneenheid.”

Verder speculeerde de ondernemer wat de katalysator zou kunnen zijn voor een toenemende adoptie van Bitcoin. Hij noemt de “Bitcoin-collateral services”. Dit zijn diensten waarbij Bitcoin als onderpand fungeert voor andere financiële producten. Het geluid dat nu veel te horen is, is dat de acceptatie van cryptocurrencies gaat komen in de detailhandel.

Bovendien beweert Keiser dat ‘de Amerikaanse economie een piramidespel is’, waarmee hij wil benadrukken hoe er onder Obama ’17 biljoen dollar is bijgedrukt om de bankiers te redden’.

“Uiteindelijk kan de Amerikaanse dollar niet concurreren met goud en mensen zullen zich ook gaan realiseren dat het ook niet met Bitcoin kan concurreren.”

Wat is jouw visie over de huidige markt van Bitcoin? Kom gezellig langs in onze Telegram chat en praat mee!

Bron: AMBCrypto

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!