Goedemorgen Bitcoin: Belangrijke factoren om naar te kijken voor Bitcoin dit weekend

808 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl |

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Belangrijke factoren om naar te kijken voor Bitcoin dit weekend

Nu Bitcoin het weekend weer ingaat, is het handig om op een aantal belangrijke factoren te letten, waaronder handelsvolume, financieringstarieven en open interest die aanzienlijke prijveranderingen kunnen veroorzaken.

De afgelopen tijd heeft Bitcoin veel prijsschommelingen gezien. Echter, de bulls zijn erin geslaagd om de controle terug te winnen en de prijs boven een belangrijk niveau te duwen. Terwijl we het weekend ingaan, is het belangrijk om in ons achterhoofd te houden dat het prijsgedrag van Bitcoin aanzienlijk kan veranderen als gevolg van factoren, zoals lage handelsactiviteit.

Er zijn drie belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden, die de prestatie van Bitcoin de komende dagen kunnen beïnvloede. Denk hierbij aan het handelsvolume, funding rates en open interest.

Het handelsvolume is essentieel als het gaat om het bepalen van de volatiliteit. Als het handelsvolume hoog is, zijn prijsbewegingen over het algemeen duidelijk en voorspelbaarder. Het volume kan echter ook toenemen als reactie op een spontane marktverandering. Als de prijs sterk in één richting beweegt, kunnen handelaren snel reageren door orders te plaatsen om hun posities te beschermen of van de bewegingen te profiteren, wat de liquiditeit vergroot.

Impact van SEC vs Ripple op andere rechtszaken en wat betekent de uitkomst voor toekomst crypto?

De rechtszaak tussen SEC vs Ripple heeft lang geduurd, en is ondanks een uitspraak van rechter eigenlijk nog niet afgelopen. De Amerikaanse toezichthouder gaat waarschijnlijk nog in hoger beroep tegen de boete van $ 125 miljoen die door de rechter aan Ripple opgelegd werd.

Er wordt dus nog altijd veel gekeken naar deze rechtszaak, gezien het de belangrijkste zaak in de crypto wereld tot nu toe is. De verwachting is dat veel andere rechtszaken afhangen van de uiteindelijke uitspraak in SEC vs Ripple.

In de Verenigde Staten zijn de afgelopen jaren veel meer rechtszaken gestart tegen crypto bedrijven. Dit gaat zowel om vergelijkbare crypto projecten met Ripple, als grote exchanges die zelfs onder de druk van de SEC helemaal verdwenen zijn uit de Verenigde Staten.

De impact van SEC vs Ripple zal groot zijn, gezien de SEC van plan is meer crypto projecten op hetzelfde punt een boete op te leggen. Het belangrijkste vraagstuk uit deze rechtszaak is, of Ripple haar cryptomunt XRP verkocht heeft als effect. XRP is namelijk nooit geregistreerd als effect, en dat moet wel.

Samson Mow: “Elke prijs onder de $0,1 miljoen is nog steeds Bitcoin in de sale”

Samson Mow heeft zijn volgers op X (Twitter) toegesproken met een belangrijke verklaring over de Bitcoin prijs, waarin hij laat weten dat alle prijzen onder de $0,1 miljoen nog steeds goedkoop zijn voor Bitcoin.

Samson Mow, een gerenommeerd Bitcoin maximalist en CEO van JAN3, een bedrijf dat zich richt op het helpen van natiestaten bij de adoptie van BTC, heeft op X (Twitter) een belangrijke verklaring over de prijs van Bitcoin gedeeld:

“Elke prijs onder de $0,1 miljoen is nog steeds Bitcoin in de sale.”

Hiermee gaf Mow zijn kijk op de huidige algemene staat van de Bitcoin prijskoers en vertelde dat hij verwacht dat het prijsniveau van $100.000, $0,1 miljoen zoals hij het in zijn Tweet noemde, de drempel zal worden voor het einde van de ‘Bitcoin sale’, die momenteel op de markt plaatsvindt.

Mow is een verfijnde BTC maximalist die verwacht dat Bitcoin uiteindelijk boven de grens van $1 miljoen zal stijgen. Volgens een Tweet die hij onlangs plaatste, verwacht hij dat binnen een jaar deze zomer dit niveau bereikt zal worden.

Eerder deze week deelde Mow de categorieën van mensen die het meest waarschijnlijk op Bitcoin zullen wedden als risicovolle activa:

“#Bitcoin is een risicomiddel voor: Mensen met een lage tijdvoorkeur, mensen die geld begrijpen, mensen die lijden onder inflatie, mensen die onder onderdrukkende regimes leven.”

 

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...