‘Bitcoin leidt tot disruptie van politiek en financiële wereld’, zegt Tim Draper

Het mag geen verrassing heten dat miljonair Tim Draper hoge verwachtingen heeft van bitcoin (BTC) als technologie en de toepassingen eraf.

In de ogen van durfkapitalist uit Californië herbergt bitcoin een aantal technologieën inéén die disruptie teweeg gaat brengen in het openbaar bestuur en financiële wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tim Draper over bitcoin

In een Medium post noemt Draper bitcoin een ‘startup valuta’ en prijst hij het decentrale en grenzeloze karakter van de cryptomunt. Hij gelooft zelfs bitcoin – in theorie – de wereld meer samenbrengt dan nu het geval is.

Ook meent hij dat er einde komt aan de fikse commissies die banken en betaalproviders rekenen voor hun transacties. Een van de killer apps van bitcoin zijn de lage transactiekosten bij zeer hoge bedragen.

Zo is vorige een transactie van één miljard dollar verstuurd over het bitcoin netwerk tegen relatief lage transactiekosten kosten.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Door het decentrale karakter van bitcoin zijn geografische grenzen minder relevant en kunnen gebruikers zonder tussenpartij elkaar geld versturen via het internet.

Men betaalt nu nog hoge commissies aan banken en creditcardmaatschappijen (2,5% tot 4%), Western Union (8 tot 16%) en corrupte overheden (wat ze maar vragen) . [/penci_blockquote]

Tim Draper: ‘Bitcoin (BTC) wordt sneller dan VISA en banken verliezen controle’

‘Tribalisme’

Draper vindt dat we niet alleen naar de landen moeten kijken met hyperinflatie zoals Venezuela, maar ook naar westerse democratieën. Hij vat de reacties op bitcoin samen onder de noemer ’tribalisme’.

Zodra de samengeklonterde machten (politiek/bestuurlijk en financieel/economisch) af gaan geven op bitcoin, is er sprake van ’tribalisme’.

Hij vergelijkt het met een koning in een jungle die van zijn troon valt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Tribalisme is stervende. Politieke leiders slaan zich op hun borst terwijl ze proberen vast te houden aan de macht die ze ooit uitoefenden. Toen was de wereld nog tribaal, maar deze is hard aan het veranderen.[/penci_blockquote]

Hij ziet dat bitcoin niet alleen kan werken als lange termijn investering, maar ook als betaalmiddel. Ook voor je zorgverzekering en pensioen kan bitcoin in combinatie met een ‘smart contract’ premies en claims verwerken.

Dat lijkt allemaal toekomstmuziek, maar Draper is een ‘believer’

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Bitcoin heeft een aantal fundamentele technologieën die de transformatie van onze huidige, tribale planeet naar een uniforme planeet kan versnellen. [/penci_blockquote]

Mark Cuban: ‘Liever bananen dan bitcoin’

Niet iedereen is het overigens met Draper eens. ‘Doe mij maar bananen in plaats van BTC’, zo opperde onlangs de serie-ondernemer Mark Cuban.

Volgens hem is het niet duidelijk hoe anticyclische assets zoals goud en bitcoin de (wereld) economie kunnen redden. Hij wil er ook niet in investeren.

Silk Road bitcoins

Draper heeft bij de veiling van de Amerikaanse autoriteiten bijna 30.000 bitcoin gekocht afkomstig van de illegale markplaats The Silk Road.

Op het moment van de veiling waren de BTC samen circa 18 miljoen dollar waard. Nu is de waarde opgelopen naar ca. 250 miljoen dollar.

Draper gelooft dat bitcoin uiteindelijk in 2022 zo’n $250.000 waard zal zijn.

Hij is onder andere vroege investeerder in techbedrijven zoals Tesla, Hotmail en Skype. De impact van Bitcoin op de wereld zal volgens Draper echter veel groter zijn dan al zijn eerdere investeringen in het vroege internet bij elkaar.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsTim draper

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...