‘Niet bitcoin maar Liquid is bedoeld als betalingslaag voor BTC’, aldus Samson Mow

De SCO van Blockstream, Samson Mow, sprak op de Upbit Developer Conference over Bitcoin. En dan meer specifiek over Liquid en het Lightning Netwerk óp Liquid.

Bitcoin en de techniek erachter

Hij begon zijn praatje met de verbeteringen die er voor Bitcoin aan zitten te komen wat betreft de schaalbaarheidsproblemen. Als eerste noemde hij de Schnorr signatures. Deze moet het Elliptic Curve Digital Signature Algorithm (ECDSA) gaan vervangen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit nieuwe type digitale handtekening verbetert de privacy en het benut de ruimte in de blocken ook beter. Hij noemde ook Taproot en Graftroot, waarmee je complexe(re) smart contracts op Bitcoin kunt maken.

Tot slot noemde hij de Scriptless Scripts waarmee cross-chain atomic swaps kunnen worden uitgevoerd. De meest interessante opmerking over Bitcoin ging echter niet over al deze technische slimmigheidjes:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Samson Mow”]Bitcoin is niet een betalingslaag maar een settlement laag. Het Lightning Network maakt het mogelijk dat Bitcoin gebruikt kan worden voor betalingen. Blockstream heeft een van de bekendste lightning implementaties ontwikkeld, de C-Lightning, en we zien sinds 2018 een parabolische groei.”[/penci_blockquote]

Verbeteringen van Blockstream

Verder lichtte Mow enkele andere verbeteringen uit waar bij Blockstream aan gewerkt wordt. Hierbij heeft hij het over verbeteringen voor het Lightning Netwerk (LN) zoals ‘external funding, ‘dual funded channels’ en enkele verbeteringen voor privacy en plugins. De mogelijkheden met de c-lightning nodes moeten dan breder getrokken worden naar elk type populaire codeertaal.

Uiteraard ging hij ook verder in op Liquid, een product van Blockstream.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Samso Mow”]”Als het bitcoin netwerk verstopt raakt, wordt het trager. Liquid is een aparte chain voor enkel financiële transacties. Het helpt de mainchain om schaalbaar te zijn. We kunnen een een ‘full settlement’ hebben binnen tweeënhalve minuut. Elke transactie is betrouwbaar en je kunt je eigen activa uitbrengen op de sidechain, zoals stablecoins.[/penci_blockquote]

Liquid en Bitcoin

Met de implementatie van Liquid, kunnen exchanges direct al deze soorten activa aan haar klanten aanbieden. Vorige maand maakte de Canadese cryptobeurs Bull Bitcoin al bekend dat het zich in 2020 bezig gaat houden met deze implementatie.

Liquid heeft deze eigenschappen omdat het op twee manieren vast zit aan de main chain van bitcoin. Voor een peg van bitcoin naar Liquid heb je 102 bevestigingen nodig. De weg terug kost echter maar twee bevestigingen. De veiligheid van het netwerk over de Bitcoin blijft tegelijkertijd op deze manier door de miners gewoon gewaarborgd.

Mow legde ook uit waarom Tether is begonnen met het uitgeven van USDT op Liquid. Het biedt namelijk enkele features op het gebied van de de betrouwbaarheid van de transacties. Daarin is het namelijk heel compleet anders dan de ERC-20 USDT token.

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=”Samson Mow”]“Op protocollen zoals Ethereum maak je tokens met behulp van complexe JavaScript-achtige smart contracts, die op allerlei manieren aangevallen kunnen worden. In Liquid zit iedere activa native in de blockchain vast. Dit betekent dat een stablecoin op het netwerk op dezelfde manier is ‘beveiligd’ als Bitcoin.”[/penci_blockquote]

Als laatste lichtte hij het Miniscript toe. Dit is een script dat overzichtelijker is dan het Bitcoin Script. Het is ook minder kwetsbaar voor bugs. Het is nog maar een maand geleden dat ontwikkelaar Pieter Wuille dit presenteerde.

Volgens Mow is het Lightning Network nu functioneel op Liquid, wat betekent dat men een Lightning-netwerk kan hebben bovenop een Liquid-activa (zoals Tether). Hierdoor zet Blockstream Liquid in de markt als een ‘laag 1,5’, in plaats van second layer solution.

Bron: AMBCrypto

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

  Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

  volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
  De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

  De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

  Nieuws
  Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

  BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

  Nieuws
  Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

  Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

  Dogecoin en meme coins Nieuws
  DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

  Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

  Lees meer