Bitcoin in juni: PayPal kijkt naar BTC, updates en het gelddebat

We zijn aanbeland in juli en dus is het weer tijd om terug te blikken op de afgelopen maand. Het was een bijzondere maand met veel Bitcoin nieuws.

De Bitcoin prijs startte juni op een hoogtepunt van $10.400. Het was voor het eerst sinds februari dat BTC boven de $10.100 uit steeg. In het verloop van de maand daalde de koers met 12% tot de huidige prijs van 36,236.21USD.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hup Lightning

Ten eerste hebben we een volle maand met veel Lightning nieuws, achtergronden en diepgang achter de rug.

Heb je de serie gemist? Dan zijn er grofweg drie manieren om jouw BTC via het Lightning Network te versturen. We zetten de opties voor je op een rijtje.

Ook startten we een nieuwe Lightning chat op Telegram waar je gezellig mee kunt praten.

4 juni: Bitcoin Core 0.20.0

Aan het begin van de maand kwam een nieuwe versie van het Bitcoin Core protocol uit. Aan de 28e update werkte 119 developers mee.

?

5 juni: Wasabi onder de loep

Europol houdt Bitcoin privacy wallet Wasabi nauwlettend in de gaten. Een woordvoerder van de Europese opsporingsorganisatie uit Den Haag bevestigt de echtheid van het interne document.

Het betreft een rapport van het European Cybercrime Centre (EC3), een onderdeel van Europol dat zich primair richt op cybercriminaliteit.

Het gelekte document, gemarkeerd met “law enforcement only”, was bedoeld om onderling van gedachten te wisselen over dit onderwerp. En over Wasabi in het bijzonder. Want hoe om te gaan met Bitcoin transacties die gemixed zijn en daardoor moeilijker te volgen?

6 juni: Coinbase

Coinbase wil haar blockchain analysesoftware verkopen aan twee Amerikaanse overheidsinstanties. Dat bleek op 6 juni uit openbare documenten. Hierdoor lijkt de informatie over jouw handel in Bitcoin via de exchange ook voor de Amerikaanse overheid inzichtelijk te worden.

Media outlet The Block heeft de documenten verkregen waaruit blijkt dat de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) en de Internal Revenue Service (IRS) van plan zijn om de licenties van Coinbase op te kopen. Het gaat over het analyseplatform genaamd Coinbase Analytics.

De IRS is de Amerikaanse versie van de belastingdienst. De documenten met betrekking tot de acquisitie door de IRS en DEA kwamen respectievelijk in april en mei al online.

10 juni: Bitcoin ETP in Duitsland

In juni kwam de Britse ETC Group met een Bitcoin exchange traded product (ETP) op de Duitse beurs Xetra op de proppen. Experts omschrijven het product niet als een indextracker (ETF), maar eerder als een gereguleerde obligatie met bitcoin als onderliggende waarde.

Xetra is een onderdeel van de Deutsche Börse in Frankfurt, en richt zich primair op de handel in indextrackers.

10 juni: Fonds voor privacy

De Human Rights Foundation (HRF) lanceerde een fonds om bitcoin (BTC) ontwikkelaars financieel te ondersteunen. Developers die zich richten op belangrijke zaken als privacy, decentralisatie en weerbaarheid van het netwerk kunnen aanspraak maken op een donatie.

De eerste gift van het fonds ging naar de Britse developer Chris Belcher. Belcher krijgt de donatie om zijn werk met CoinSwap door te zetten. CoinSwap is een manier om bitcoin transacties van een extra laagje privacy te voorzien.

16 juni: Seedless wallet

Casa publiceerde halverwege de maand een app waarmee hodlers hun Bitcoin veilig kunnen opslaan. Het bedrijf mikt daarmee op de beginnende gebruiker met de nieuw gelanceerde Casa Keymaster.

De wallet heeft standaard een seedless installatie, wat betekent dat de app een key op je telefoon maakt en vervolgens een back-up hiervan verdeelt tussen Casa en de cloudservice van de maker van het besturingssysteem van je telefoon: Apple of Google.

Je hoeft je als beginner dus niet druk te maken over de opslag van de keys of seeds.

23 juni: PayPal

PayPal en Venmo maakten bekend te gaan starten met de verkoop van bitcoin (BTC) aan haar 325 miljoen gebruikers. Venmo is een dochtermaatschappij van de betaalprovider die een digitale wallet aanbiedt.

Volgens de bron van Coindesk gaat het om het kopen en verkopen van bitcoin (en andere cryptocurrency’s) via PayPal en Venmo. Ook komt er een ingebouwde wallet om het op te slaan.

24 juni: Paspoorten Venezuela

De Venezolaanse regering was bezig met een test om bitcoin betalingen te accepteren bij de aanvraag van paspoorten en ander papierwerk. Op social media doken verschillende screenshots op van een overheidssite met een BTCPay Server optie om te betalen met bitcoin.

Een nieuwswebsite genaamd Criptonoticias claimt een paspoort aan te hebben aangevraagd bij de ambassade van Venezuela in Buenos Aires.

25 juni: Digitaal bankgeld debat

Aan het eind van de maand was er in de Tweede Kamer een debat over ons geldstelsel. Moeten we vol gaan voor Central Bank Digital Currencies (CBDC)? En hoe staat de Kamer tegenover een publieke spaarbank?

Middelpunt van het debat was de initiatiefnota van Mahir Alkaya. Hoekstra liet echter weten achter de DNB aan te gaan door zich enkel enthousiast uit te laten over een CBDC.

Hoe heb jij de afgelopen maand beleefd? Kom langs in onze gezellige chat en praat mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

bitcoin etf Bitcoin
Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF's beschikbaar...

Bitcoin lightning netwerk Bitcoin
Bitcoin’s Schaalbaarheidsproblemen: Is het Lightning Netwerk de Oplossing of het Probleem?

Het lightningnetwerk kwam naar voren als een veelbelovende oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van bitcoin, door...

stablecoins Data en Analyse
Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency's, ontworpen om een...

Lees meer