Bitcoin in week 35: BTC onder $10.000, Hal Finney, Craig Wright en zijn ‘bitcoinboete’

De bitcoin (BTC) koers is afgelopen woensdag onder $10.000 gezakt en wordt op momenteel voor een prijs van $9.618 verhandeld. Wat is er voor de rest deze week gebeurd? We nemen met jullie een aantal belangrijke nieuwtjes door.

Bitcoin (BTC) in week 35

Bitcoin naar €10 miljoen?

In de loop der jaren zijn er steeds meer mensen bijgekomen die een prijs van $100.000 per bitcoin of zelfs meer voorspellen. Om die claim te sterken zijn er talloze theorieën in omloop.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hal Finney, één van de eerste Bitcoin pioniers, voorspelde tien jaar geleden al een prijs van $10 miljoen dollar per bitcoin. Dat blijkt uit een excerpt van zijn schrijven dat nu op Twitter circuleert.

Terug naar de realiteit...Op de korte termijn handelt één BTC nog voor een prijs onder de $10.000, na de scherpe daling op woensdag 26 augustus, zoals in de onderstaande grafiek te zien is.

Bitcoin in week 35: BTC onder $10.000, Hal Finney, Craig Wright en zijn 'bitcoinboete'

BTC/USD paar, (bron: Cryptocompare)

Volgens de analyse van John van Meer dit weekend ligt er zelfs een correctie op de loer naar $8.500 of mogelijk naar $7.500.

Gaan de altcoins van de stagnerende BTC profiteren? Voorlopig niet. De dominantie van BTC staat stijf tussen de 68% en 70%.

Binance als cryptobank?

Binance zet een nieuwe stap en gaat net zoals een normale bank leningen aanbieden aan (margin) traders. Hoe werkt dit precies?

Je leent je munten uit aan Binance en daar krijg je rente oplopend tot 15% ervoor terug. In de eerste fase van de lancering van het lending platform zullen er mogelijkheden worden aangeboden voor BNB, USDT en ETC met een vaste looptijd van 14 dagen.

In het onderstaande Bitcoin Journaal #6 meer over de beweegredenen van CEO Changpeng 'CZ' Zhao en de zijnen.

Craig Wright vs Kleiman rechtszaak

Het kan ook vervelend aflopen wanneer je claimt Satoshi te zijn. Craig Wright werd in de maand augustus hard aangepakt door een Amerikaanse rechter.

De voorman van Bitcoin SV (BSV) moet namelijk de helft van zijn bitcoin-bezit en eigendom overdragen aan de familie van Dave Kleiman.

De rechter heeft namelijk zijn claim als bedenker van bitcoin als advies meegenomen. Dat betekent dat Wright de helft van zijn fortuin delen. Dat is een ”boete’ van 500.000 BTC.

Wordt vervolgd, want de rechtszaak is nog niet voorbij.

Blog: Is Bitcoin (BTC) de volgende stap in de ontwikkeling van geld?

Robin is in zijn pen gekropen en heeft een korte geschiedenis geschreven over geld in onze maatschappij en de (toekomstige) rol van bitcoin als betaalmiddel.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]We hadden schelpen en kralen, we gebruiken goud en dollars, maar nu is het tijd voor hét nieuwe geld. Een combinatie van digitale schaarste en een duidelijk economisch model: bitcoin.[/penci_blockquote]

Lees hier de blog van Robin!

Monetair nieuws is niet los te zien van de ontwikkeling van bitcoin en daarom besteedt Bitcoin Magazine NL hier in toenemende mate aandacht aan.

Volgens Mark Carney, bestuurder van de Bank of England, moet de Amerikaanse dollar op termijn vervangen worden als ’s werelds reservemunt, omdat het 'onze wereldeconomie destabiliseert’.

Ondertussen bouwt China hard aan een eigen digitale munt en rolt in navolging van Facebook ook berichtenapp Telegram de komende twee maanden haar Gram cryptomunt en Telegram Open Network uit.

Kortom, staten en techbedrijven 'ontdekken' in toenemende mate 'blockchaintechnologie' om er even een containerbegrip in te gooien.

Leestip van de Week: Bitcoin for safety

De leestip van de week sluit daar goed op aan: James O'Beirne is een engineer Chaincodelabs die onder meer aan het bitcoin netwerk verder bouwt.

In dit interessante artikel 'Bitcoin for safety' gaat hij in op bitcoin als vluchthaven in een monetair systeem dat op knappen staat.

We melden eerder deze week dat goud en bitcoin steeds meer in trek zijn bij particuliere beleggers.

Tweet van de Week: Nye

Twitter is hét communicatiekanaal van de cryptomarkt. Welke tweet viel het meeste op? Op Malta spraken we eerder dit jaar met Nye, die als 'crypto influencer' veel op conferenties spreekt.

Hem valt één belangrijk ding op: bitcoin is nog géén betaalmiddel wat in het dagelijks leven opvalt, wat we met zijn allen ook willen geloven.

Check ons Youtube-kanaal uit voor interviews met onder meer David Chaum (uitvinder Digicash), Adam Back van Blockstream, 'CZ' van Binance en Anthony 'Pomp' Pompliano!

Webshop: Astronaut op maan t-shirt!

Leuk nieuws! We hebben deze week onze webshop gelanceerd die we gestaag gaan uitbreiden. Neem alvast een kijkje! Onze eerste shirts zijn binnen en vanaf nu te bestellen. Binnenkort is bitcoin (BTC) één van de betaalopties.

Bitcoin Journaal #6: Binance, BTC ‘hodlers’, Coinmarketcap & Craig Wright

Wekelijks bespreken we het nieuws op de bitcoin - en cryptomarkt. Aanstaande woensdag 4 september staat er weer een nieuw Bitcoin Journaal op het programma, opgenomen in het Lisk Center te Utrecht.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsBTC

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Plan B Bitcoin Data en Analyse
  Nederlandse Analist PlanB onthult: Bitcoin Bullmarkt Begint met Ongekende FOMO Golf – $100K in Zicht?

  Volgens PlanB, een Nederlandse analist en de maker van het stock-to-flow (S2F) model voor het...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Zet Koers naar $102K en $360K

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Lees meer