Bitcoin richting $6.000 op Bitfinex, CashApp breekt BTC records

Bitcoin stijgt aardig boven de $5.600 uit. De gehele markt staat hoger dan gisteren met een totale marktkapitalisatie van meer dan $178 miljard. Waarbij vooral Binance Coin weer in het oog springt met een plus van ruim 5 procent.

Bitcoin doet het met een plus van meer dan 4 procent niet slecht. Op Bitfinex ligt de koers een stuk hoger. Dat komt door de problemen rondom stablecoin Tether (USDT). Er lijken steeds meer lijken uit de kast van het bedrijf achter de cryptobeurs en cryptomunt te komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nieuws

In het nieuws: CoinMarketCap.com, de meestgebruikte website voor informatie over cryptovaluta, verscherpt de regels om nep handelsvolume tegen te gaan. Daartoe heeft het de Data Accountability & Transparancy Alliance (DATA) opgezet.

Verder werd bekend dat Deloitte ethereum (ETH) inruilt als blockchainoplossing. Het accountantskantoor gaat nu voor de VeChainThor (VET) blockchain.

Jack Dorsey van CashApp en Twitter

Prognoses tonen daarnaast aan dat als BTC-verkopen op Square Cash, de crypto Cash-app van Twitter CEO Jack Dorsey, het huidige groeicijfers handhaaft er meer bitcoin op de app gekocht wordt dan dat er wordt gemined.

Ten minste, tegen de tijd dat de volgende Bitcoin halving plaatsvindt. In mei 2020 zouden er ruwweg 2 bitcoin op Square Cash worden aangekocht voor elke nieuwe BTC die wordt gemined. En dat is alleen via deze verkoper.

Als de industrie zo doorgroeit kan de vraag naar bitcoin wel eens veel hoger worden dan het aanbod. En elke (amateur) econoom weet wat er dan kan gebeuren... Maar zover is het nog niet.

Voorlopig is Dorsey vooral zelf erg enthousiast over bitcoin. Zo is hij erg gecharmeerd van het Lightning Network en hij vindt bitcoin uitermate geschikt als valuta voor het internet. Naast Elon Musk hebben we nu dus een tweede prominente miljardair die zich vol uitspreekt vóór cryptovaluta.

Bitcoin (BTC) richting $6.000?

Bitcoin gaat lekker. De prijs voor één BTC ligt ruim 4 procent hoger dan op hetzelfde moment gisteren. In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de koers langzaam aan het opkrabbelen is.

Op Bitfinex is de koers op het moment van schrijven $5.922. Met een relatief klein volume van $80 miljoen, maar het is een opmerkelijk verschijnsel. Dit alles komt door de recente ontwikkelingen rondom Tether (USDT). USDT is niet 100% gedekt door echte dollars.

Steven bitcoin af op $6.000?

Altcoins

De altcoins doen het rustig aan vandaag. Er wordt wat verloren ten opzichte van BTC, maar in dollars (of euro's) kleuren de meeste cryptocurrency's groen. Binance Coin pakt zelfs wat extra terrein tegenover bitcoin.