Bitmain wil naar Amerikaanse beurs met Deutsche Bank als partner

Bitmain, producent van bitcoin mining apparatuur, wil in Amerika naar de beurs. Naar verluidt heeft de Chinese firma stilletje een aanvraag ingediend hiervoor bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Dat melden diverse media op basis van een bericht bij het Chinese Tencent News.

‘Bitmain naar Amerikaanse beurs’

Opvallend: Deutsche Bank gaat de beursgang begeleiden. Het is onbekend welk bedrag Bitmain met de beursgang wilt ophalen in de markt. In juni dit jaar gingen er geruchten dat het om een bedrag tussen de 300 en 500 miljoen dollar gaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat getal ligt een stuk lager dan de initiële drie miljard dollar voor een beursgang aan de Hong Kong Stock Exchange (HKEX). Dat plan is in maart dit jaar afgeblazen.

Nu pakt Bitmain het voortvarender aan met het aantrekken van Zheng Hua, eerder werkzaam bij Nasdaq China. Hua moet als consultant de beursgang begeleiden en winstgevend maken.

Herstructurering

Bitmain kwam in het nieuws omdat mede-oprichter en grootaandeelhouder Micree Ketuan Zhan door mede-partner Jihan Wu de wacht is toegezegd.

Twee dagen eerder heeft concurrent Canaan Creative een verzoek bij de Securities and Exchange Commission (SEC) ingediend voor een notering aan techbeurs Nasdaq. Het bedrijf wil hiermee $400 miljoen in het laatje krijgen om verdere groei te financieren.

Bitmain geldt als de grootste producent van gespecialiseerde miningapparatuur (ASICs). De ASICs van Bitmain behoorden altijd tot de beste en meest efficiënte miners op de markt. Het concern schuilt ook achter twee van de grootste bitcoin miningpools Antpool en BTC.com.

De cryptowinter had zijn impact op het concern. In het derde kwartaal van 2018 alleen al leed Bitmain zo’n $500 miljoen dollar verlies. Ook de beursgang die Bitmain beoogde bleek in eerste instantie een doodlopende weg te zijn.

Voeg daar nog aan toe een aantal rechtzaken, grootschalige ontslagen, sluitingen van kantoren en het uiteindelijke opstappen van de twee CEO’s Jihan Wu en Micree Zhan Ketuan en de chaos lijkt compleet.

Zowel Bitmain als de Deutsche Bank bevestigen noch ontkennen de berichten in de media.

Lees ook – Bitcoin (BTC) mining farm in Texas geopend: 130.000 m² aan apparatuur

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...