Bitmain pakt door met twee nieuwe Bitcoin ASIC miners

Bitmain pakt door met twee nieuwe Bitcoin ASIC miners

Mining gigant Bitmain komt met twee nieuwe modellen van hun Antminers om nog sneller en efficiënter bitcoin te kunnen minen. Volgens een blogpost van het bedrijf is de Antminers S17e het snelste stukje hardware tot nu toe.

Om mee te doen in de wereld van bitcoin mining, moet je constant innoveren. Het netwerk is sterker en krachtiger dan ooit met 94 triljoen (!) hashes per seconde. Wil je structureel kans maken op de block reward en transactiekosten? Dan moet je de rest van het netwerk aftroeven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Krachtig

De S17e heeft een hashrate van 64 terahertz (TH) per seconde en een power efficiency van 45 joules per TH. Ter vergelijking: de huidige snelste Antminer moet het doen met 53 TH/s en dezelfde power efficiency.

Er is ook een budgetoptie bijgekomen: de T17e. Daarmee kun je 53 TH/s leveren, dat kost je 45 joules per TH.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Bitmain"]"Beide modellen zijn gemaakt om op lange termijn stabiel te zijn, om op lange termijn onderhoudskosten te verlagen."[/penci_blockquote]

Met behulp van een dual tube-techniek wordt de hitte beter verwerkt, waardoor de hardware beter kan functioneren. Volgens Bitmain zijn de nieuwe miners ook 'veiliger' door meegeleverde software die aanvallen moet voorkomen.

Geïnteresseerden kunnen tot 11 september een bestelling plaatsen. De bedoeling is dat de hardware in november worden verstuurd aan de kopers. Komt je bestelling te laat? Dan krijg je per dag een coupon om het wachten te compenseren. De compensatie is gebaseerd op

Bitmain

Het Chinese Bitmain kent een turbulent bestaan. De Chinese fabrikant heeft een aantal foute keuzes gemaakt. Ooit was het dé te kloppen partij in de mining industrie.

Het bedrijf was in staat hele snelle ASIC miners te bouwen. Maar ergens ging het mis...

Zo kozen de bestuurders er onder andere voor om vol op bitcoin cash in te zetten, in plaats van bitcoin. Dat heeft de onderneming geen goed gedaan, een blik op de koers van beide munten kan dat bevestigen.

Maar Bitmain geeft zich niet zomaar gewonnen. Door de stijgingen van de prijs van bitcoin dit jaar wil men opnieuw een poging wagen om de beurs op te gaan.

Met nieuwe hardware en mogelijk nieuw geld van investeerders wil het bedrijf blijven bestaan.

Lees meer over:
Bitcoin bitcoin mining Bitmain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties