Goedemorgen Bitcoin: Is de bodem voor BTC bereikt?

2789 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoiner draagt bij aan de vrijheid van Julian Assange, betaalt $500.000 schuld in BTC

Een bitcoiner heeft Julian Assange geholpen om zonder schulden naar huis terug te keren na een strijd van maar liefst 14 jaar tegen uitlevering aan de VS. Dat maakt Cointelegraph bekend vandaag.

WikiLeaks-medeoprichter Julian Assange is vrij na een 14-jarige strijd tegen uitlevering aan de Verenigde Staten. Om zijn vrijheid te verzekeren, doneerde een anonieme bitcoiner meer dan 8 Bitcoin, ter waarde van ongeveer $500.000, om de familie van Assange te helpen de schuld af te betalen die was ontstaan door zijn reis- en vestigingskosten.

Op 24 juni is Assange vrijgelaten uit de zwaarbeveiligde Belmarsh-gevangenis in het Verenigd Koninkrijk nadat hij een schikking had bereikt met de Amerikaanse autoriteiten. Kort na zijn vrijlating vertrok hij uit het Verenigd Koninkrijk met een privévliegtuig vanaf een luchthaven in Londen naar Saipan in de Noordelijke Marianeneilanden, wat Amerikaans grondgebied is.

Assange is op 26 juni voor een districtsrechtbank in Saipan verschenen, waar hij schuld bekende aan één aanklacht van het overtreden van de Amerikaanse spionagewet door het lekken van geclassificeerde documenten. De reis was gepland om te voorkomen dat Assange voet zou zetten op Amerikaanse bodem.

Cardano weert DDoS aanval: Hacker zelf bestolen!

De Cardano blockchain heeft een DDoS-aanval succesvol afgeslagen zonder enige noemenswaardige impact op het netwerk. Sterker nog, een slimme Cardano-ontwikkelaar wist de aanvaller te slim af te zijn en een deel van diens buitgemaakte geld terug te pakken!

De aanval begon dinsdagavond laat en bestond uit transacties die talloze smart contracts uitvoerden. Het doel was om tokens te stelen die op het Cardano-netwerk waren ingezet. Maar een Cardano-ontwikkelaar ontdekte een zwakke plek in de aanpak van de hacker en maakte dit publiekelijk bekend.

De hacker, die blijkbaar Twitter in de gaten hield, probeerde zijn gestolen geld snel veilig te stellen. Helaas voor hem was het al te laat, en werd een deel van zijn buit alweer afgepakt. Een gevalletje van “wie kaatst, kan de bal terugverwachten!”

PEPE koers pumpt 10% en luidt nieuwe crypto meme rally in – welke meme coins liften mee?

De crypto markt kleurt vandaag groen en dat is goed nieuws, want de populaire meme, Pepe The Frog, is ook groen. Pepe Coin (PEPE) is in 24 uur met 10% omhoog geschoten naar $ 0,00001275 op woensdagochtend.

Nadat Bitcoin niet verder lijkt te dalen dan $ 60k en licht herstelt, lijkt de interesse in meme coin snel terug te zijn gekeerd. PEPE is niet de enige die vandaag is gestegen, zo zijn veel meme coins met ruim 10% de lucht ingegaan en kan dit het begin zijn van en nieuwe crypto meme rally.

Op het moment van schrijven ligt de PEPE koers vlak onder zijn resistance, gevormd door de 30-daagse moving average (geel) bij $ 0,00001289. Als Pepe Coin door deze resistance weet te breken, zou de meme coin een nieuwe maandelijkse high kunnen bereiken.

Na een scherpe correctie van de crypto markt, lijkt vandaag het keerpunt te zijn voor de meme coin. Zo is de Relative Strength index (RSI) – die kijkt naar het momentum en koopgedrag van investeerders – weer boven 54 gestegen.

De RSI wijst er dan ook op dat PEPE een licht bullish momentum heeft opgebouwd en hierdoor mogelijk door zijn resistance kan breken.

Technische analyse: Bitcoin & Ethereum; is de bodem bereikt?

Cryptobeleggers hebben lastige weken achter de rug, waarin de koersen behoorlijke correcties lieten zien. Uiteraard is de belangrijkste vraag tijdens een correctie, wanneer deze eindigt. Is de bullmarkt nog intact en moeten we alweer instappen? Deze vragen proberen we te beantwoorden met behulp van technische analyse.

In onze eerdere analyse van 18 juni schreven we al dat Bitcoin uit het stijgende trendkanaal was gevallen. Dit zagen we als een verslechtering van de technische conditie en sindsdien is de koers met bijna 12% verder weggezakt. Destijds mikten we op steun rond de $ 61000, want daar zal wel eens een groot omgekeerd hoofd&schouder patroon mee gevormd kunnen worden. De koers is echter verder weggezakt tot wel $ 58400, waardoor dit bodempatroon in twijfel mag worden getrokken.

Maar waar gaat de Bitcoin dan wel heen? Per saldo spreek ik nu liever over een zijwaarts trendkanaal tussen pakweg $ 56,5 en $ 73,6k. Positief is het feit dat de koers op maandag boven het stijgende 200-daags voortschrijdende gemiddelde werd opgevangen. Iets daarboven liet de koers een krachtig herstel zien, wat resulteerde in een lange wick op deze candle. Het is nog te vroeg om te concluderen of de bodem hiermee gezet is, maar in stijgende markten zien we koersen vaak rond het 200-daags gemiddelde bodemen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...