Goedemorgen Bitcoin: volgens deze beleggersveteraan dipt bitcoin prijs naar $5.500

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

if(window.isLoaded==true) { setTimeout(function () { showEmbedInEditorjs('embed_367323693','https://www.youtube.com/watch?v=DVAJdcROrXM',' https://www.youtube.com/embed/DVAJdcROrXM','youtube'); },2000); } else window.addEventListener('load', function () { showEmbedInEditorjs('embed_367323693','https://www.youtube.com/watch?v=DVAJdcROrXM',' https://www.youtube.com/embed/DVAJdcROrXM','youtube'); });

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

'Bitcoin (BTC) prijs dipt nog naar $5.500'

Volgens een van de meest bekende analisten in de beleggerswereld, daalt de prijs van bitcoin nog naar $5.500. Peter Brandt maakte een call voor een bodem op $5.500, maar de bodem lag voorlopig bij $6.785 bij Bitstamp afgelopen week.

Brandt, met ruim 40 jaar beleggerservaring, verwacht zelfs dat er een nieuwe bearmarkt aankomt voor bitcoin. De prijs van de belangrijkste cryptomunt daalt gaandeweg naar een nieuw dieptepunt in juli 2020 volgens hem.

Ook een trader als Tone Vays dacht al eind juni dat een marktcorrectie van 40% aanstaande was en dat de bodem bij $4.000 ligt.

Het vorige dieptepunt lag in december 2018 met een prijs iets boven de $3.100. Sinds eind juni is de prijs van $13.900 met bijna 50%.

Stock-to-flow model

De uitspraken van Brandt en Vays staan in schril contrast met de theorie van het stock-to-flow model (S2F) van onder meer PlanB: door de halvening gaat de block reward van miners door midden (van 12,5 naar 6,25 BTC) en dat vermindert het aantal nieuwe bitcoins op de markt. Volgen we de regressielijn uit het S2F model, dat is er sprake van een gemiddelde prijs van $8.300.

Een lagere flow leidt tot meer schaarste op de spotmarkt wat de prijs moet gaan opdrijven. Historisch gezien (er zijn nu twee halving events geweest in 2016 en 2012, red.) vindt een koersstijging ná de halvening plaats. De halvening vindt ergens in april of mei 2020 plaats.

Ook trader Jonny Moe ziet dat de koers van BTC zich voorlopig aan de trendlijn houdt.

Op moment van schrijven staat de koers bij $7.200. Op de onderstaande maandgrafiek zien we hoe BTC door de falling wedge naar beneden is uitgebroken.

De afgelopen 24 uur is er sprake van een zijwaarts patroon en ligt de bodem voorlopig bij $6.800, aldus analist John van Meer.

Goedemorgen Bitcoin: volgens deze beleggersveteraan dipt bitcoin prijs naar $5.500

Bitcoin (BTC) koers afgelopen maand (bron: Cryptocompare)

Andere nieuwtjes van dit weekend:

Bakkt breekt dagrecord: $20.3 miljoen aan Bitcoin (BTC) future contracten verhandeld

Het bitcoin futures platform Bakkt groeit gestaag door. Het handelsplatform verwerkte voor $20.3 miljoen aan contracten.
Op 22 november werden er 2728 contracten verhandeld. Met futures is speculatie op de (toekomstige) prijs mogelijk of een 'hedge' tegen een dalende prijs. Klanten van Bakkt zijn beleggingsfondsen, maar ook bitcoin miners (uit Azië).

Finland bereidt zich voor op aanval met Bitcoin (BTC) ransomware

Het Finse bevolkingsregistercentrum is bezig met de voorbereidingen op een grootschalige bitcoin ransomware aanval.

Op 22 november hielden ze een grote landelijke oefening. Het scenario: een grootschalige aanval op 200 steden en overheidsinstanties. Dit is de tweede oefening en de derde staat al gepland voor later deze maand.

Venezolanen verkopen Runescape goud voor Bitcoin (BTC)

De wereld van online gaming kan voor mensen die de games (veel) spelen kan een goudmijntje zijn.

Zo is het verhaal over Venezolanen die online games spelen en daar in-game goud verdienen. In de online role playing game Runescape verdienen zij meer dan dat ze met ‘traditioneel werk’ in hun land zouden verdienen. Het digitale geld verkopen ze vervolgens voor dollars, een kleine groep ruilt het om in bitcoin (BTC).

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...