Goedemorgen Bitcoin: Juni was een slechte maand, rijken kopen BTC

2002 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin dag met een bitcoinontbijt.

JPMorgan: Juni was een van de slechtste maanden voor crypto in 2024

In juni daalde de totale waarde van de cryptomarkt met 8% volgens een rapport van JPMorgan. Deze daling maakt juni een van de slechtste maanden voor crypto dit jaar, met maart 2024 als hoogtepunt van de huidige cyclus.

JPMorgan meldde ook dat de dagelijkse spot crypto handelsvolumes met 18% daalden vergeleken met de vorige maand. Dit suggereert dat maart 2024 het piekmoment was voor het crypto-ecosysteem in de huidige cyclus, zowel qua waardering als volume.

Spot bitcoin ETF’s beleefden hun op één na slechtste maand sinds de introductie in de VS, met naar schatting $662 miljoen aan netto-uitstromen. Dit illustreert de uitdagingen waarmee de cryptomarkt momenteel te maken heeft. Analist Kenneth Worthington van JPMorgan merkte op dat tokens, gedecentraliseerde financiering (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s) allemaal een daling in waarde zagen in juni.

Rijke investeerders kopen massaal bitcoin

De bitcoin koers doet het op dit moment niet fantastisch. Sterker nog, bitcoin is de afgelopen weken alleen maar gedaald. Als we de laatste data van CoinShares mogen geloven, dan trekken rijke investeerders zich daar niets van aan. Zij zien de koersdalingen van bitcoin juist als een kans om goedkoper in te stappen.

Uit het rapport van CoinShares blijkt namelijk dat beleggers in institutionele bitcoin-producten afgelopen week voor 441 miljoen dollar instapten.

Oplichters stelen $1,7 miljoen door zich voor te doen als Coinbase

Een crypto-investeerder komt van een koude kermis thuis. Hij is slachtoffer van een oplichter die zich voordeed als een medewerker van Coinbase. De gebruiker ontving een voicemail en belde het opgegeven nummer terug, waarna de oplichter zich voordeed als “David Brown” van Coinbase Security. De oplichter stuurde vervolgens een e-mail ter verificatie.

De oplichter, die zich voordeed als David Brown, beweerde dat er een probleem was met de beveiliging van de gebruiker’s account. Om zijn beweringen geloofwaardig te maken, stuurde hij een e-mail waarin stond dat de gebruiker met een officiële vertegenwoordiger van Coinbase sprak. In werkelijkheid was dit een poging om de gebruiker te misleiden en gevoelige informatie te bemachtigen.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...