Goedemorgen Bitcoin: Strenge regels in Europa vanaf december

19170 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

EU dwingt “travel rule” af voor cryptobeurzen vanaf december

Vanaf 30 december 2024 moeten cryptobeurzen die actief zijn in de Europese Unie voldoen aan de nieuwe Travel Rule-regelgeving, gericht op het versterken van Anti-Money Laundering (AML) en Countering the Financing of Terrorism (CFT) maatregelen.

In een belangrijke stap om Anti-Money Laundering (AML) maatregelen te verbeteren, heeft de European Banking Authority (EBA) aangekondigd dat aanbieders van cryptodiensten tegen 30 december 2024 moeten voldoen aan de richtlijnen van de Travel Rule.

Deze regelgeving verplicht tot gedetailleerde rapportage over geldtransfers en crypto-activa, waardoor cryptobeurzen onder hetzelfde regelgevend toezicht komen te staan als traditionele financiële diensten.

Bitcoin whales kopen massaal BTC in: Wat betekent dit voor de markt?

In de afgelopen dagen is de crypto markt onrustig geweest, maar grote Bitcoin holders, de zogenaamde “Bitcoin whales“, hebben hiervan geprofiteerd. Wallets met meer dan 10.000 BTC hebben hun Bitcoin voorraad flink uitgebreid, wat ze in zes jaar niet meer hebben gedaan op deze schaal.

Bitcoin whales kopen BTC bij
Volgens gegevens van Santiment hebben grote spelers in de Bitcoin markt slim ingespeeld op de recente prijsdalingen. Deze grote wallets, voornamelijk van liquiditeitsverschaffers en grote beurzen, hebben in zes weken tijd 212.450 BTC extra gekocht. Dit laat zien dat ze juist tijdens prijsdalingen veel Bitcoin kopen.

Bijna 25% van de Amerikaanse kiezers wil investeren in Ethereum Spot ETF’s

De verkiezingen van 2024 in de Verenigde Staten naderen en naast de gebruikelijke onderwerpen is er een nieuw gespreksthema: cryptocurrency. Een recente enquête toont aan dat veel mensen interesse hebben in Ethereum, vooral met de verwachte lancering van Ethereum spot ETF’s deze maand.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...