Equinox uit New York accepteert bitcoin

Equinox uit New York accepteert bitcoin

Een van de meest luxe sportscholen van de wereld gaat bitcoin accepteren. Klanten van Equinox kunnen nu een lidmaatschap aanschaffen met cryptovaluta.

Bitcoin voor lidmaatschap

Voor alle New Yorkers die graag in de sportschool staan, is dat goed nieuws. Equinox gaat samenwerken met betaalprovider BitPay. Momenteel heeft de gym 40 locaties in de Amerikaanse stad.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Equinox rapporteerde onlangs een stijging van hun omzet van 122 procent over het eerste kwartaal (ten opzichte van een jaar geleden). De prijs van een maandabonnement bij Equinox is $250. Het is niet bekend welke cryptovaluta ze gaan accepteren.

Gezien de betalingen via BitPay gaan, is het zeer aannemelijk dat je een lidmaatschap met bitcoin kunt afrekenen. Naar verluidt zijn er 1.100 winkeliers aangesloten op de software van het in 2011 opgerichte bitcoinbedrijf.

Sinds vorige maand kun je ook (eindelijk) bitcoinbetalingen via het Lightning Netwerk doen. Het grote voordeel hiervan is dat klanten nu nagenoeg gratis en instant betalingen kunnen doen met bitcoin.

Het zijn off-chain betalingen door betaalkanalen, waardoor je de mempool en blockgroottes omzeilt. Zo wordt de blockchain ook niet vervuild met kleine transacties.

Luxe

Equinox werd 30 jaar geleden opgericht in de Upper West Side van Manhattan. Het is een echt premium merk, dat naast de dure abonnementen ook terug te zien is in de flamboyante reclamecampagnes. Hierin wordt pracht en praal niet ontweken.

Een van de meest herkenbare posters is bijvoorbeeld een man die bedolven is in geldbiljetten van $100. De bio van het bedrijf op Twitter is ook veelzeggend: "Life is the Luxury."

Daarmee komt er eindelijk weer eens goed bitcoinnieuws uit New York. Naast het juk van de BitLicense dat bedrijven ontmoedigt om in New York diensten aan te bieden, is er ook een anti-mining beweging op gang gekomen. Burgemeester Eric Adams is voorstander van bitcoin, maar tegenstander van mining in zijn regio.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin betaalmiddel BitPay

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties