Gucci gaat bitcoin (BTC) accepteren

Gucci gaat bitcoin accepteren in sommige winkels in Amerika, zo bericht modeblad Vogue Business. Ook een handvol andere crypto’s worden geaccepteerd bij flagship stores in Los Angeles, New York, Miami, Atlanta en Las Vegas.

Gucci

Klanten ontvangen een email met daarin een QR code om vervolgens te betalen met je mobiele bitcoin wallet. Personeel van de keten krijgen intern trainingen om te wennen aan deze nieuwe manier van betalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Italiaanse Gucci is één van de grootste modeketens ter wereld met een omzet van ~10 miljard dollar, ~500 winkels en ruim 17.000 man personeel.

Lightning

Betalen met bitcoin raakt steeds meer in zwang, in het bijzonder via het lightning netwerk. Het Lightning Netwerk is een secundaire laag bovenop bitcoin waarmee je sneller en goedkoper bitcoinbetalingen kon doen.

Een jaar geleden was dit ( bijna) alleen weggelegd voor mensen met een node of een wallet. Inmiddels hebben 80 miljoen mensen toegang tot dit nieuwe betaalnetwerk.

Steeds meer bedrijven zien in bitcoin ook een manier om klanten te binden en nieuwe klanten aan te trekken. Recentelijk integreerde de luxe fitnessketen Equinox uit New York bitcoin als betaaloptie en ook Airbnb overweegt om bitcoin op te nemen om te betalen voor woningen.

Landen als El Salvador en de Centraal Afrikaanse Republiek hebben zelfs een bitcoinstandaard ingesteld, waardoor goederen en diensten in satoshi’s kunnen worden geprijsd. Iran heeft een plan om olie in te ruilen voor bitcoin. Maar ook basketbalsterren in Amerika laten zich uitbetalen in bitcoin.

Tegelijkertijd is betalen met bitcoin niet onomstreden. In Thailand gaat bitcoin deels verbieden als betaalmiddel, maar niet volledig.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...