Analist voorspelt stijging van 700% tot 1.500% voor Dogecoin

12310 totale weergaven
Ethereum ETFs goedgekeurd, Coinbase omarmt memecoins en meer!

De pseudonieme analist Kaleo is extreem bullish over Dogecoin. Op Twitter deelt hij dat de memecoin wel 700% tot 1.500% kan stijgen vanaf zijn huidige koersniveau. “Ik geloof nog altijd in een supercyclus voor memecoins en een Dogecoin koers van 1 tot 2 dollar”, aldus Kaleo.

Dogecoin naar de maan?

Je zou verwachten dat mensen een keer klaar zijn met muntjes als Dogecoin en het verliezen van hun spaargeld aan speculatieve assets, maar Kaleo heeft een andere mening.

Hij verwacht gewoon weer koersexplosies voor Dogecoin, dat op het moment van schrijven een koers van 0,125 dollar kent. Kaleo ziet de Dogecoin koers vanaf hier dus met 700 tot 1.500% stijgen en voorziet koersen van 1 tot 2 dollar.

Waar die stijgingen vandaan moeten komen is echter lastig te voorspellen. Waarom zou Dogecoin immers gaan stijgen als bitcoin het straks weer goed doet? Gaat Elon Musk iets over de munt zeggen? Veel meer dan dat lijkt er niet te verzinnen.

Echt fundamenteel doet een munt als Dogecoin immers niets, in tegenstelling tot bitcoin, dat zich ontwikkelde tot een unieke asset op het financiële wereldtoneel.

Memecoins zijn de doodsteek voor altcoins

Het is op zichzelf al opvallend te noemen dat memecoins zo goed presteren tijdens deze cyclus. Dat komt omdat er weinig/geen narratief is omtrent altcoins. Er is geen nieuw stukje veelbelovende technologie of een nieuwe toepassing die momenteel echt doorbreekt voor crypto.

In 2017 maakte de wereld kennis met smart contracts en ICOs, in 2021 ging het over DeFi en NFTs, maar dit jaar is er behalve memecoins weinig spannends te melden.

De meeste aandacht gaat uit naar Nvidia en bitcoin. Wat dat betreft zou het zomaar kunnen dat er helemaal geen altseason meer komt. Mensen verwachten na bijna 10 jaar natuurlijk ook een keer een werkende oplossing. Tot nu toe hebben alle smart contract platforms die nog niet geleverd.

Het is dan ook de vraag of er ooit echt interessante toepassingen gaan komen. Dat lijkt de markt zich nu ook te realiseren.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd