Stortingen naar Bitcoin beurs Binance niet meer mogelijk voor Britse klanten Barclays

Barclays verbiedt haar klanten geld te sturen naar Binance. Dit bericht komt na een waarschuwing van de Britse financiële waakhond richting de grote cryptobeurs. Klanten van Barclays moeten nu via een andere weg hun bitcoin (BTC) kopen. Dat meldt de Financial Times.

Binance heeft volgens de Financial Conduct Authority (FCA) niet de juiste papieren om met name derivaten aan te bieden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verbod om eigen bestwil

Volgens Barclays beschermen ze met deze maatregel hun klanten hun ‘geld veilig te houden’. Het gaat om blokkades van betaal- en kredietkaarten.

De financieel dienstverlener komt tot deze maatregel omdat ze moeite hebben met het gebrekkige toezicht dat er wordt gehouden door cryptobeurzen. Dit nieuws is de zoveelste in een reeks recente waarschuwingen of acties tegen Binance.

Volgens een bron van de Financial Times is Binance vooral naar buiten toe druk bezig met compliance, maar valt dat in de praktijk wel mee. De bron was volgens FT betrokken bij de stap van Binance naar een grotere markt, inmiddels is de samenwerking stopgezet.

Binance brengt als reactie vaak naar buiten dat ze pro-actief willen zijn op het gebied van compliance en graag meedenken met regelgevers. Het handelshuis levert tal van verschillende diensten en bijna overal ter wereld kun je het domein bereiken en van start gaan.

Binance onder vuur

Binance krijgt wel vaker reacties van regelmakers of financiële waakhonden wereldwijd. Het handelsplatform biedt eigenlijk overal ter wereld aan, en als het echt moet richten ze een dochterbedrijf op zoals Binance US.

De beurs heeft geen specifiek hoofdkantoor en is moeilijk te ‘grijpen’, de organisatie is naar eigen zeggen zo decentraal mogelijk opgezet. Voorlopig zijn het speldenprikjes: Binance is nog steeds marktleider met bijvoorbeeld de volumes op hun spotbeurs.

Op landelijk niveau worden de wettelijke kaders en richtlijnen steeds duidelijk. Nu is de vraag: hoeveel last krijgt Binance hiervan. Britse klanten merken het in ieder geval al wel, zeker klanten van Barclays en Binance lopen nu tegen problemen aan. Of dit soort ‘oplossingen’ voor de lange termijn ook gaan werken valt nog te bezien.

In Nederland stopte Binance recentelijk met het accepteren van betalingen met iDEAL.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...