Binance wil witwassers sneller pakken: samenwerking met blockchain analytici CipherTrace

Binance, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, gaat samenwerken met de blockchain analisten van CipherTrace om witwassen tegen te gaan. Dat laat de exchange weten in een blogpost. De ‘Anti-Money Laundering’ (AML) regels zijn voor een beurs erg belangrijk.

Anti-Money Laundering (AML)

De samenwerking is dus bedoeld om beter aan de (internationale) regels te voldoen omtrent het witwassen van geld. CipherTrace helpt verschillende regelmakers en financiële instituties om zich een weg te banen in de wondere wereld van blockchain.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bij deze klanten hoort de cryptobeurs vanaf nu dus ook. De CEO van CipherTrace, Dave Jevans, is erg enthousiast over de samenwerking. In het persbericht noemt hij de exchange leidend op het gebied van het tegengaan van witwassen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”CZ, ceo van Binance“]Als één van de meest vertrouwde cryptobeurzen ter wereld is Binance een leider op het gebied van AML. Zij leiden de weg op het gebied van ‘compliance programs’.[/penci_blockquote]

Met deze samenwerking hoopt Binance te voorkomen dat er criminelen zijn die hun platform gebruiken om hun gestolen bitcoins te verkopen. Want ondanks het open karakter van de meeste blockchains is het soms nog knap lastig om uit te vogelen welke cryptomunten niet helemaal eerlijk zijn vergaard.

Binance gaat door

Wegens de soepelere regels in Malta zijn ze kort na de oprichting van het bedrijf verhuisd naar het zonnige eiland in de Middellandse Zee. Naast zich enigszins aan de (lokale) regels proberen te houden is de exchange ook druk bezig met andere zaken.

Zo zouden ze een cryptobeurs in Singapore willen openen, wordt er geld geschonken aan verschillende goede doelen en de mensen achter Binance zijn ook druk bezig met het organiseren van crowdfundingacties op hun eigen Binance Launchpad. Dat laatste is een soort vervanging van de ‘oude’ ICO’s.

Lees meer over:
Binancewitwassen

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...