Bitcoin beurs Binance wordt onderzocht door toezichthouders van de Kaaimaneilanden

De financiële autoriteiten van de Kaaimaneilanden start onderzoek naar cryptobeurs Binance. De Cayman Islands Monetary Authority (CIMA) stelt dat Binance niet is gevestigd op hun grondgebied, het handelsplatform heeft niet de juiste licenties voor een cryptobeurs. Dat is te lezen in een aankondiging van CIMA:

“We onderzoeken momenteel of Binance, de Binance Group, Binance Holdings Limited of een ander bedrijf dat is gelieerd aan deze groep van bedrijven, activiteiten heeft die actief zijn op of vanuit de Kaaimaneilanden die mogelijk binnen de reikwijdte van het regelgevend toezicht van de CIMA vallen”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens een woordvoerder van de beurs is Binance.com op een gedecentraliseerde manier opgezet: ”Binance.com runt geen cryptobeurs vanuit de Kaaimaneilanden, zoals eerder ten onrechte in sommige media-artikelen is gemeld.”

Binance wordt (nog?) nergens van beschuldigd. De Kaaimaneilanden staan vooral bekend als belastingparadijs. Maar dat betekent niet dat de financiële autoriteiten ook daar niet zo nu en dan ingrijpen of een onderzoek doen.

Er zijn volgens Binance wel bedrijven die vallen onder de Kaaimaneilanden. Zij zouden zich alleen bezig houden met activiteiten die wel toegestaan zijn, dus niet met de handel in bitcoin en andere cryptocurrency’s bijvoorbeeld. Binance Holding Limited is officieel gevestigd in de Kaaimaneilanden. Dat meldt The Block.

Om aan de lokale regels te voldoen moet een cryptobeurs de juiste papieren hebben. Dat betekent registreren onder de ‘Virtual Asset (Service Providers) Act’, of je moet al een volledig gereguleerd bedrijf zijn met toestemming van de CIMA.

Binance onder de loep

Binance is een van de grootste spelers in de huidige industrie. Het handelsplatform heeft geen duidelijk hoofdkantoor en zit ook niet op een plaats. Dat is een bewuste keuze. Waarschijnlijk deels gemaakt met de huidige trend in het achterhoofd: overheden en toezichthouders wereldwijd beginnen de beurs tegen te werken.

De beurs zit overal in: bitcoin handel, mining, maar ook tal van tokens en andere producten zijn te verhandelen op de website. En dat stuit op weerstand. Want veel van die producten zijn op zijn minst twijfelachtig te noemen.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...