Amerikaans Senaatslid: ‘Bitcoin is middel voor vrijheid tegen overheden’

Een overheid die Bitcoin aanraadt als middel tegen de regering. Het klinkt als inception, of bitcoinception. Toch is het geen rare gedachte.

Cynthia Lummis, senator van Wyoming, vertelt op nationale televisie dat Bitcoin een vorm van geld is die financiële vrijheid biedt. In het bijzonder in landen met onderdrukkende overheden of landen waar inflatie grote schade aanricht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin als vrijheid

Lummis staat al langer bekend als pro-Bitcoin. De Republikeinse doet zelfs mee aan de LaserEyes-meme. In het interview met nieuwszender CBDC spreekt ze over de onrust omtrent het minen van Bitcoin en alle gebeurtenissen in China.

Ze heeft het ook over de dreigende dreiging van China met betrekking tot de monetaire soevereiniteit van de Verenigde Staten.

"Bitcoin is een 'vrijheidsvriendelijke' valuta. Het geeft mensen de mogelijkheid om hun activa te verplaatsen buiten de restricties van fiatgeld om. Ik denk dat Bitcoin wereldwijd kansen biedt voor mensen wiens overheid onderdrukkend is. Het gaat veel stabieler zijn."

Toch steekt ze ook haar hand in het voor voor de Amerikaanse dollar en de ontwikkeling van een eigen Central Bank Digital Currency (CBDC):

"Het is belangrijk: we krijgen digitale dollars en yuan, en wij moeten de dollar als wereldreservemunt zien te houden. China wil ons in de financiële sector aanvallen. Daarom moeten we moedig zijn en de kans aanpakken om van de dollar de digitale reservemunt te maken."

Optimist

Toch staat Lummis bekend als Bitcoin-optimist. Ze identificeert zichzelf als Libertariër en heeft zich als en van de weinige senatoren verzet tegen de STABLEAct. Ze is van mening dat deze wet tegen het principe van de vrije markt in gaat.

Deze wet is in het leven geroepen met de belofte om consumenten te beschermen tegen de risico's die gepaard gaan met opkomende particuliere digitale stablecoins, zoals Diem (voorheen Libra) van Facebook.

Ze zet zich op federaal niveau ook in voor de Banking Committee. Dit is een overlegorgaan die verantwoordelijk is voor de financiële regelgeving van het land.

Ze zet zich hier in op drie aspecten: het bankkartel, milieu en handel. Met name deze commissie is voor Bitcoin natuurlijk in interessante plek om een stem in te hebben.

Dat Lummis niet bang is om haar voorkeur voor bitcoin uit te spreken is duidelijk. In één van haar eerste interviews als senator bracht ze bitcoin meteen ter sprake.

"Ik hoop bitcoin nationaal op de kaart te zetten. Ik was altijd op zoek naar een goede store of value en bitcoin is daar het perfecte antwoord op."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Nieuws
‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot...

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Lees meer