Bitcoin daalt richting $38.000, handelaren zien bijna $300 miljoen aan futures verdampen

De bitcoin prijs is naar $38.218 de afgelopen 24 uur. De bitcoinmarkt is nu ~728 miljard dollar waard, de prijs per bitcoin heeft sinds november 2021 ruim 44% ingeleverd. Onzekerheid in de macro-omgeving speelt de cryptomunt parten.

Futures in rook op

Door de relatief hoge correlatie met aandelenmarkten speculeren professionele beleggingsfondsen op een lagere koers van bitcoin. Ze vermoeden namelijk dat centrale banken meer liquiditeit uit de financiële markten gaan halen door strikter monetair beleid. Op 3 en 4 mei komt de Amerikaanse Federal Reserve weer samen, waarbij de verwachting is dat de Fed de rente wat laat oplopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aandelen en valuta zoals de Chinese yuan, de Japanse yen en de euro krijgen klappen.

De afgelopen 24 uur is er door retail handelaren behoorlijk wat verlies geleden. Dit zijn handelaren die op ongereguleerde beurzen zoals Binance, Bybit en FTX actief zijn.

Door deze plotse daling hebben handelaren die hebben gespeculeerd op een hogere koers geld verloren. Bijna 300 miljoen aan futurecontracten zijn in rook opgegaan de afgelopen 24 uur, zo blijkt uit cijfers van marktbureau Coinglass.

Technisch analist Matthew Hyland ziet $37.600 als een cruciaal supportlevel op de korte termijn.

Dat is een lezing waar Rekt Capital zich bij aansluit.

Marktanalisten zoals Arthur Hayes en Peter Brandt anticiperen op lagere koersen vanwege algehele onzekerheid wereldwijd met oplopende inflatie en hebben het respectievelijk over een daling naar $30.000 en zelfs $27.000.

HODL Waves

Kijken we naar on-chain ontwikkelingen, dan valt de metric HODL Waves op. Deze metric, in 2018 ontworpen door Dhruv Bansal, is een indicator die elk beetje bitcoin classificeert naar leeftijd. Elk golf staat voor een cluster van beetjes bitcoin van een bepaalde leeftijd.

De Realised Cap is de laatst bekend waarde van elk beetje bitcoin op de blockchain. Het dertigdaagse gemiddelde van de Realised Cap HODL Waves zegt iets over de korte termijn vraag naar bitcoin.

En die is momenteel historisch laag. Een bearmarkt correleert met een waarde van onder de 13%, terwijl de huidige waarde op ~15% ligt.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niet gekocht wordt, onder meer grotere entiteiten op de blockchain zijn nog aan het kopen buiten de beurzen om.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...