Bitcoin miner Riot Blockchain presteert minder dan verwacht

Bitcoin miner Riot Blockchain heeft in het derde kwartaal minder gepresteerd dan analisten verwachten.

De miner wist 46,3 miljoen dollar aan inkomsten te genereren in de periode juli tot en met september 2022. Terwijl analisten zijn uitgegaan van 56,3 miljoen dollar aan omzet. Volgens FactSet komt het nettoverlies per aandeel RIOT uit op 0,24 dollarcent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het tweede kwartaal was de omzet nog 72,9 miljoen dollar, en ook in het derde kwartaal van 2021 lag de omzet stukken hoger met 64,8 miljoen dollar.

Stilleggen activiteiten

Een van de verklaringen is dat het miningbedrijf in Texas tijdelijk zijn activiteiten moest stilleggen vanwege een overbelast stroomnetwerk. Ook is logischerwijs de lagere bitcoin koers een reden voor de tegenvallende resultaten.

Wat heeft het bedrijf nog aan bitcoin op de bedrijfsbalans? Riot Blockchain heeft aan het einde van kwartaal drie nog 255 miljoen dollar aan cash en 6.766 bitcoin. In het vorige kwartaal was dit respectievelijk 270,5 miljoen dollar en 6.653 bitcoin.

Riot is één van de bedrijven die is geraakt door het tijdelijk stilleggen van activiteiten in de Amerikaanse staat Texas. Machines moesten uit omdat het regionale stroomnet overbelast raakte.

De bitcoin productie in de maand juli daalde met 28% omdat Riot ook deelnam aan het programma om het net te balanceren door soms de machines uit te zetten bij een te grote regionale vraag naar elektriciteit.

Riot kan zich dus niet onttrekken aan de malaise die meerdere miningbedrijven treft. Zo zit Iris Energy ook in de financiële problemen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...