Bitcoin miners in Iran kunnen na verbod van 4 maanden weer aan de slag

Bitcoin miners in Iran kunnen weer aan de slag. Na een verbod op bitcoin mining van ruim 4 maanden is er nu groen licht om hun activiteiten te hervatten.

Voormalig president Hassan Rouhani maakte een (tijdelijk) verbod bekend op 26 mei 2021. Dat had onder andere te maken met de stabiliteit van het energienetwerk van het land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miners kregen deels de schuld van de stroomstuitvallen en andere problemen met elektriciteit in het land.

Inmiddels is de grootste hitte van de zomer in Iran voorbij en dus kunnen de datacentra weer aan de slag.

Iran en bitcoin

Volgens Cointelegraph kreeg het land te maken met veel verschillende stroomuitvalleen in de zomer van dit jaar. Rouhani zei dat dit met name kwam door de hitte. Met temperaturen rond de 49 graden Celsius was er zeker sprake van extreme hitte.

De vraag is echter of een verbod op bitcoin mining zoden aan de dijk heeft gezet, want het is niet bekend hoeveel druk de datacentra met mining rigs leggen op het energienetwerk van Iran.

De hitte in beeld:

Mining

Ruime schattingen schalen Iran momenteel relatief hoog in als het gaat om hashrate voor bitcoin. Het land zou verantwoordelijk zijn voor 4,5% tot wel 7% van de computerkracht van het bitcoin netwerk.

Door dit soort maatregelen wordt het echter wel lastig om deze positie te behouden. Tegelijkertijd heeft Iran nog altijd veel plekken waar elektriciteit goedkoop is door bronnen van bijvoorbeeld aardgas.

Bitcoin is een manier voor een land als Iran om gebruik te maken van hun energiebronnen en daar middels mining rigs geld mee te verdienen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIran

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...