Bitcoin miners verdienen $1,7 miljard in april 2021

1112 totale weergaven
|

Bitcoin miners haalde $1,7 miljard aan bitcoin (BTC) binnen in de maand april van dit jaar. In maart harkte alle miners gezamenlijk $1,75 miljard binnen. Een (hele kleine) daling dus als we kijken naar de dollarwaarde van de opbrengst.

Het mining netwerk bestaat uit duizenden verschillende groepen die (individueel of samen) strijden om nieuwe bitcoin en het recht om transacties te verwerken. Om winstgevend te zijn en mee te doen in deze miljardenindustrie moet je goede hardware hebben én een lage energierekening.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoge prijzen

Miners profiteerden van de nieuwe recordprijzen van BTC. De prijs van $64.840 was tot nu toe de piek, op dit moment staat de koers op 18,828.42USD.

Hieronder vind je de mining opbrengsten.

Miners worden beloond in bitcoin. Degene die een block vindt ontvangt 6,25 nieuwe bitcoin én mag transacties verwerken. De betaalde transactiekosten zijn vervolgens voor de miner. Volgens de nieuwste data bestond 14,51% van de omzet van miners uit transactiekosten. Dat is zo’n $247 miljoen.

Dat percentage is het hoogste sinds het begin van 2018. Langzaam maar zekers verdienen miners procentueel meer aan transactiekosten.

Mining

Bitcoin mining is een lucratieve business. De recente prijsstijgingen van BTC zorgen ervoor dat het steeds interessanter wordt om een locatie te zoeken en hardware neer te zetten. Wereldwijd zijn tal van verschillende initiatieven te vinden.

Een Noorse miljardair kocht 1170 BTC voor een nieuw bedrijf. Het doel? Zo efficiënt en ‘groen’ mogelijk bitcoin minen. Ook zetten landen als Iran tegenwoordig mining in om sancties te omzeilen. Dat doen ze nog niet op grote schaal, maar de eerste proefballonnetjes worden opgelaten.

Ook in Amerika (in bijvoorbeeld Texas) worden steeds meer datacentra gebouwd met het doel om bitcoin te minen.

Het grootste gedeelte van de mining industrie zit nog altijd in China. Recentelijk werd dat weer eens (pijnlijk) duidelijk, door een ontploffing in een kolenmijn zat een groot gedeelte van de Chinese regio Xinjiang zonder elektriciteit. Dit is een populaire plek onder miners met goedkope energie.

Lees meer over:
datamining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...