Bitcoin prijs stijgt 7%, is de cryptomunt uit de gevarenzone?

Bitcoin is naar $24.668 gestegen op de Bitstamp grafiek, een dikke plus van ruim 7%. Is de cryptomunt nu uit de gevarenzone en wat zeggen de analisten hierover?

Bitcoin stijgt, wat nu?

Volgens de analist van Newsbtc heeft de koers nu een belangrijk support gevonden bij $22.500 en is er nieuwe brandstof nodig om $25.000 te breken. Bovendien handelt de koers boven 100MA, het prijsgemiddelde van de afgelopen 100 weken. Ook heeft de koers een belangrijk weerstandsniveau bij $23.350 gebroken op de uurgrafiek en ook de weerstanden bij $24.200 en $24.500 is gebroken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is volgens deze analist nu belangrijk om de dag te sluiten boven de $24.500 en van daaruit verder te kijken. Ook de supportlevels bij $24.200, $24.000 en $23.550 zijn belangrijk de komende dagen om de bears niet de overhand te laten krijgen.

Door de stijgingen is er meer optimisme in de markt en dat kán een katalysator zijn voor meer optimisme en daardoor meer vraag naar de munt. Momenteel staat de Crypto Fear & Greed Index op '41', een beduidend hoger niveau dan eerdere weken.

Bitcoin reageerde bullish op het nieuwe consumentenindexcijfer (CPI) uit Amerika van 8,5% en dat is lager dan eerder verwacht is. Omdat bitcoin nog behoorlijk gecorreleerd is met traditionele markten, reageert bitcoin positief op dit nieuws.

Maar te vroeg juichen is niet verstandig. Miners, niet de grootste partij op de markt, zijn nog bitcoin aan het verkopen en iemand als Mike Novogratz ziet dat $30.000 nog heel ver weg is. Hij acht dat niveau 'onwaarschijnlijk', aldus de CEO van Galaxy Digital, een partij die ook geraakt is door de cryptomalaise van de lente.

Anderen, zoals Cathie Wood, wijzen juist op de deal tussen Coinbase en BlackRock en hoe dat miljoenen en miljarden dollars naar deze asset kan brengen. Bitcoin is met een market cap van 469 miljard dollar een zéér kleine speler op het investeringstoneel en daardoor nog zeer kwetsbaar voor stijgingen maar ook diepe dalingen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...