Bitcoin-prijs crasht naar $26.100: wat zeggen experts over de toekomst van crypto?

De bitcoin prijs is de afgelopen 24 uur naar $26.100 gezakt, de laagste stand sinds 17 maart. Wat zeggen de analisten?

Volgens Moustache is bitcoin momenteel het 200-daagse gemiddelde van de prijs aan het testen (200 moving average). Deze lijn fungeerde als bodem in de jaren 2015, 2019 en 2020. Ook test de koers de middelste lijn van het zogenaamde Gaussian Channel. Dat is een indicator om achterblijvend momentum op de lange termijn te meten.

Steeds wanneer de prijs van boven of van onder het kanaal binnenkomt, duidt dit op een mogelijke trendbreuk. De verandering van kleuren van rood naar groen (of groen naar rood) bevestigt de verandering.

Volgens de Nederlandse analist Gert van Lagen liggen er op de korte termijn diverse opties op tafel. Volgens hem ligt er bij $25.200 een belangrijke supportlijn.

"Bitcoin verliest terrein"

De Bitcoin Trend Indicator van CoinDesk meet het momentum en de kracht van de prijsactie van bitcoin en deze indicator draaide van bullish naar neutraal. Sinds 13 januari liet deze indicator consequent een stijgende trend zien, met uitzondering van de korte rode flits (downtrend signaal) medio maart en de neutrale stand op 24 april.

Bitcoin Trend Indicator, van uptrend naar neutraal. bron: Coindesk
Bitcoin Trend Indicator, van uptrend naar neutraal. bron: Coindesk

Analisten laten aan Coindesk weten dat er momenteel dunne orderboeken zijn, waardoor grotere orders direct meer impact hebben. Volgens Dick Lo, oprichter en CEO van quant-driven crypto handelsplatform TDX Strategies, kan een downtrend op de aandelenmarkt ook negatief effect hebben op de cryptomarkt. Beide markten hebben last van onzekere macro-omstandigheden en bovendien hebben cryptobeurzen in Amerika momenteel zeer veel onzekerheid. Dat slaat ook door op beleggers die momenteel minder vertrouwen lijken te hebben.

Herstel

Tenslotte is een relativering ook op zijn plaats, getuige de jaargrafiek van bitcoin. 2023 staat nog steeds in het teken van herstel, ondanks de zijwaartse actie van de afgelopen paar weken.

Jaargrafiek bitcoin. bron: Coingecko
Jaargrafiek bitcoin. bron: Coingecko
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...