Bitcoin stijgt met 2% na $200 miljoen aan liquidaties

De bitcoin koers krabbelt weer een beetje op na paniek op de markt. De prijs van BTC dook onder de grens van $20.000 na nieuws over problemen bij Amerikaanse banken. Ook is het onrustig rondom de stablecoin USD Coin (USDC).

Het onderwerp van dit weekend is Silicon Valley Bank. Bedrijven als Circle en BlockFi hebben of hadden daar veel geld staan.

De prijsbewegingen zorgde voor $40 miljoen aan bitcoin futures die werden geliquideerd. Op 9 maart werd er in de hele cryptomarkt voor $200 miljoen aan futures geliquideerd. Het betekent simpelweg dat derivatenhandelaren die speculeerde op een hogere koers nu moeten boeten.

Bitcoin future liquidaties op de grootste beurzen volgens Coinglass
Bitcoin future liquidaties op de grootste beurzen volgens Coinglass

De bitcoinmarkt maakt veel gebruik van zogenoemde stablecoins. Deze week gaat het vooral over de onrust rond USDC. De grootste concurrent is Tether met een grotere oplage (ruim $72 miljard) en een veel hoger handelsvolume wereldwijd.

USDC is een project van Circle in samenwerking met Coinbase. Laatstgenoemde schort echter de directe weg van USDC naar echte dollars op. De afgelopen 24 uur was het handelsvolume in USD Coin ruim $25 miljard. Dit is het gerapporteerde volume van de grootste beurzen volgens CoinMarketCap.

Het eerder genoemde Tether is sinds vandaag meer in trek. De stablecoin probeert ook de waarde van een dollar vast te houden. Momenteel is de vraag naar Tether (USDT) echter zo groot dat het hoger staat dan dat. Normaal gesproken zakt dit snel weer terug. Het lijkt erop dat handelaren nog vaker voor USDT kiezen, mede door de onrust rondom USDC en consorten.

Bitcoin stijgt met 2% na $200 miljoen aan liquidaties
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...