Blockchain Association reageert op onrust in Amerikaanse cryptomarkt

Lobbygroepen in de Verenigde Staten reageren op de recente ontwikkelingen rondom regels en richtlijnen voor de bitcoin-industrie.

De Blockchain Association (BA) heeft vandaag extra informatie opgevraagd bij de Federal Housing Finance Agency (FHFA) en het New York Department of Financial Services (NYDFS). Vorige maand diende de BA ook al een verzoek in om te onderzoeken of cryptobedrijven onterecht moeilijk aan een bankrekening kunnen komen. Ze kunnen achter deze informatie komen dankzij de Freedom of Information Act (FOIA) en Freedom of Information Law (FOIL).

BA heeft de informatie opgevraagd om te begrijpen of de sluiting van Signature Bank te wijten was aan de bank die geen liquiditeit had. Of dat het anti-crypto beslissing was. Signature Bank was een van de grootste dienstverleners in de industrie in de VS.

Daarnaast onderzoekt de BA of het falen van Silvergate Bank het gevolg was van een politiek gemotiveerde beslissing van de Federal Home Loan Bank of San Francisco.

Het doel van de verzoeken van de BA is om meer duidelijkheid te krijgen over de relatie tussen banken en de crypto-industrie, en om te onderzoeken of er politieke motieven zijn geweest bij beslissingen die van invloed zijn op crypto-bedrijven.

Lobbygroepen zijn een bekend fenomeen. En de crypto-industrie doet daar ook aan mee. De budgetten zijn niet te vergelijken met veel andere industrieën, ook kun je je afvragen of ze uberhaupt helpen. Feit is wel dat dit soort organisaties kunnen zorgen voor een (nieuw) gesprek onder regelgevers en regelmakers.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...