Britten kiezen voor bitcoin nu pond zwak is, centrale bank grijpt in

Britten wenden zich in toenemende mate tot bitcoin nu de Britse pond zwak is. De pond blijft zwak ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het past in een trend dat de handelsvolumes in euro en pond omhoog schieten. Het stijgende bitcoin-pondvolume blijkt uit cijfers van Coinshares, dat zich heeft gebaseerd op beursdata van Bitfinex en Bitstamp.

Dit deelt head research James Butterfill van Coinshares op Twitter. Op 26 september wist het volume een record van 881 miljoen dollar te bereiken. Normaliter is dit 70 miljoen dollar per dag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De onderzoekers van Coinshares, een investeringsfonds, hebben berekend dat het handelsvolume van het paar GBP/BTC met maar liefst 878 procent is gestegen. Ook het volume van andere fiatparen anders dan de dollar is stijgende. Butterfill concludeert dan ook: 'Zodra fiatgeld bedreigd wordt, lijken beleggers de voorkeur te geven aan bitcoin'.

Britten kiezen voor bitcoin nu pond zwak is, centrale bank grijpt in
bron: Coinshares, Kaiko

Dat Britse beleggers alternatieven zoeken, heeft ook te maken met de plannen van de kersverse Britse premier Liz Truss. Ze is van plan om de overheidsleningen te verhogen om belastingverlagingen te betalen, wat volgens experts de inflatie doet oplopen. Deze plannen hebben de koers van de pond naar een dieptepunt gebracht ten opzichte van de dollar en noopte de Bank of England tot ingrijpen.

Opkopen Brits staatspapier

Vanaf woensdag (gisteren) is de centrale bank namelijk gestart met het opkopen van langjarige staatsobligaties, bedoeld om de financiële markten te kalmeren, zo is aangekondigd in een officieel persbericht. Een verzwakte pond zet de economie van het Verenigd Koninkrijk verder onder druk, een trend die sinds de brexit is ingezet. Het opkopen van staatspapieren duurt in ieder geval tot 14 oktober. Ook ligt er nog een plan om de rente te verhogen om de inflatie terug te brengen naar 2 procent.

Nu de pond zwak is en de inflatie hoog, zoeken burgers naar alternatieven voor hun spaargeld. Een van de opties zijn crypto's, waarbij bitcoin als vlaggenschip het meest populair is. Uit een eerder rapport zou blijken dat Britten gezamenlijk 31,7 miljard pond in cryptovaluta hebben gestoken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...