Week in Bitcoin: Populaire Crypto-Analist Zegt Dat Bitcoin Rijp Is Voor Een Flush Down

Het was weer een bewogen week voor bitcoin met heel veel "waarschuwingen". We hebben de meest opmerkelijke en belangrijke nieuwtjes voor je op een rij gezet.

Willem Middelkoop waarschuwt voor nieuwe kredietcrisis in Amerika

Willem Middelkoop is een Nederlandse investeerder met een focus op goud, die bitcoin naar eigen zeggen in 2014 al "het digitale goud" noemde. Nu waarschuwt Middelkoop zijn ruim 130.000 volgers op Twitter voor een mogelijke kredietcrisis in de Verenigde Staten als gevolg van de tijdelijke schorsing van het Amerikaanse schuldplafond.

BlackRock CEO waarschuwt voor drama na schorsing schuldplafond

BlackRock CEO Larry Fink zegt dat het schorsen van het schuldplafond tot 1 januari 2025 er weleens voor kan zorgen dat het vertrouwen in de Amerikaanse dollar compleet wegvalt. In theorie is dat natuurlijk goed nieuws voor bitcoin, dus laten we de analyse en woorden van Larry Fink eens nader onder de loep nemen.

Grote zorgen om kerninflatie in Europa?

Op het moment van schrijven ligt de kerninflatie in de Eurozone nog op 7,30 procent en daarmee staat deze belangrijke inflatiemeter nog altijd een stuk hoger dan de beleidsmakers bij de Europese Centrale Bank (ECB) zouden willen. Volgens Philip Lane, de hoofdeconoom van de ECB, hoeven we ons op de lange termijn echter geen zorgen te maken over de inflatie.

Cryptosector klaagt DNB aan wegens 'te hoge toezichtskosten'

Elf cryptobedrijven staan vandaag in de Rotterdamse rechtbank lijnrecht tegenover De Nederlandsche Bank (DNB). De sector eist dat de toezichthouder de toezichtskosten verlaagt. Die zijn veel te hoog, zo verklaart branchevereniging VBNL, waar een deel van de sector bij aangesloten is. In de Bitcoin Focus van aanstaande dinsdag een interview met Patrick van der Meijde, voorzitter van VBNL, check die uit!

Tether zet stap naar bitcoin mining

Tether, de uitgever van de grootste stablecoin ter wereld, betreedt de markt van bitcoin mining en energieproductie. Dit kondigde het bedrijf recent aan in een persbericht.

30% belasting bitcoin miners VS lijkt van tafel na eerste deal over schuldenplafond

Bitcoin heeft een plekje gekregen in het debat over het Amerikaanse schuldenplafond. Terwijl de Verenigde Staten op een faillissement afstevenden, onderhandelden de Democraten en Republikeinen over de voorwaarden voor het verhogen van dit plafond. Bitcoin werd een troef.

"Bitcoin miners verkopen bij $28.000"

Crypto-dienstverlener Matrixport meldt dat bitcoin (BTC) onder verkoopdruk staat op het prijsniveau van $28.000 en dat miners daar mogelijk verantwoordelijk voor zijn. Het bedrijf vermoedt dat miners gedwongen worden om nieuwe voorraden te liquideren omdat de winstmarges de afgelopen weken zijn gedaald.

Populaire crypto-analist geeft waarschuwing af: "Bitcoin is rijp voor flush-down”

De maand mei is afgesloten met een min na een daling richting $26.600. Het is de eerste maand dit jaar waarin dat gebeurt, merkt ook PlanB op. Een gebrek aan volume breekt de koers op, ziet ook analist Maarten van CryptoQuant in zijn analyse voor Bitcoin Focus.

"Geen nieuwe all-time high voor bitcoin dit jaar"

Arthur Hayes, de voormalige CEO van Bitmex, voorspelt dat bitcoin dit jaar geen nieuwe all-time highs gaat bereiken. Hij is echter een stuk optimistischer over 2024. “Ik denk niet dat we dit jaar tot $70.000 komen, ik denk dat we volgend jaar die grens overschrijden, dan krijgen we de blow off top en dan is het Armageddon,” aldus Hayes in de What Bitcoin Did-podcast van Peter McCormack. Hij wijst op het halving event van april/mei 2024 als de belangrijkste drijver achter deze hogere prijs.

IMF roept Centraal Afrikaanse Republiek op om te stoppen met bitcoin als wettig betaalmiddel

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) roept de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) op om te heroverwegen om bitcoin niet meer als wettig betaalmiddel te gebruiken.

Satoshi Nakamoto komt tot leven als AI

Satoshi Nakamoto liet ongeveer twaalf jaar geleden voor het laatst van zich horen, maar de opkomst van AI zorgt ervoor dat hij op een bepaalde manier toch weer tot leven komt. Door alle publicaties en teksten van Satoshi Nakamoto samen te voegen, zijn twee ontwikkelaars erin geslaagd om een AI-chatbot te bouwen die jou het gevoel geeft dat je met Satoshi praat.

Umbrel Home gelanceerd, een hardware device als bitcoin node

Umbrel komt met haar eigen hardware apparaat. Het bedrijf dat voornamelijk bekend stond vanwege de bitcoin node-software wil nu met de Umbrel Home de huiskamer betreden.

Podcast van de Week: Balaji Srinivasan bij Marty Bent

Ruim 4 uur is voornamelijk Balaji aan het woord wat er allemaal is met het huidige geldstelsel en wat bitcoin daar voor oplossingen voor kan bieden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...