Deribit ziet in augustus een groei van 17% in het handelsvolume van crypto-derivaten, vooral door opties

Deribit ziet in augustus een groei van 17% in het handelsvolume van crypto-derivaten, vooral door opties

Deribit registreerde een toename in het handelsvolume van crypto-derivaten, zelfs toen de wereldwijde activiteit met 12,1% daalde tot ongeveer 1.600 miljard dollar

Het handelsvolume in crypto-derivaten genoteerd op de Deribit-beurs, van origine Nederland maar gevestigd in Dubai, bleef vorige maand robuust, zelfs toen de wereldwijde activiteit afnam.

Het handelsvolume in de derivatenmarkt van Deribit steeg naar $42 miljard in augustus, een stijging van 17% ten opzichte van juli, in tegenstelling tot de wereldwijde neerwaartse trend waarbij de volumes van wereldwijde derivaten met 12,1% daalden tot ongeveer $1,6 biljoen, meldde de beurs in de maandelijkse review gedeeld met CoinDesk. De volumecijfers vertegenwoordigen de totale activiteit in opties, futures en eeuwigdurende futures segmenten.

"De veerkracht is toe te schrijven aan de sterke prestaties van ons optiesegment. Opmerkelijk genoeg registreerden ETH-opties hun hoogste volumes sinds maart van dit jaar. Ondertussen blijft BTC kracht tonen, aanvankelijk gesteund door het gebruik ervan als beschermingssysteem voor banken in maart en nu verder gestimuleerd door de aankomende ETF-beslissing," aldus Luuk Strijers, Chief Commercial Officer bij Deribit, tegen CoinDesk.

Opties zijn afgeleide contracten die de koper het recht geven om het onderliggende actief te kopen of verkopen tegen een vooraf ingestelde prijs op een latere datum. Een calloptie biedt het recht om te kopen en een putoptie biedt het recht om te verkopen. Deribit controleert bijna 90% van de wereldwijde activiteit in crypto-opties.

Bitcoin (BTC), de grootste cryptomunt op de markt, kende heftige prijsschommelingen tussen $25.000 en $30.000, wat enorme liquidaties veroorzaakte in futures en opties op Deribit en de vraag naar callopties en putopties stimuleerde. De impliciete volatiliteitsindex van Deribit voor bitcoin (BTC DVOL) en een vergelijkbare index gericht op ETH stegen respectievelijk naar 53% en 50% van hun respectievelijke historische dieptepunten, wat duidt op hernieuwde vraag naar opties.

Lees meer over:
Bitcoin BTC opties

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties