Deze 3 statistieken van het bitcoin netwerk zijn relevant voor de prijs

Bitcoin (BTC) beleefde een roerige week. De bitcoin koers dook onder de grens van $50.000 na een tweet van Elon Musk, directeur van Tesla. Maar er is meer dan de prijs. De wereld van bitcoin zit vol met interessante datapunten. We hebben een aantal statistieken voor je op een rij gezet.

1. Bitcoin bij beurzen

Een interessante statistiek om in de gaten te houden is de bitcoin balans van de grootste beurzen. Volgens data van Glassnode hebben de top beurzen gezamenlijk 2,5 miljoen BTC in beheer van hun klanten. Dat is zo'n 13,4% van alle beschikbare bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ondanks alle prijsbewegingen van de laatste maanden is er geen grote rush van BTC adressen richting beurzen.

Deze 3 statistieken van het bitcoin netwerk zijn relevant voor de prijs

Een ander opmerkelijk feit: meer dan de helft van alle bitcoin in omloop staat al meer dan een jaar stil. Daarvan is een (groot) gedeelte voor altijd verloren gegaan, maar deze statistiek bevat ook alle langetermijndenkers die hun bitcoin al meer dan een jaar niet hebben aangeraakt.

Deze 3 statistieken van het bitcoin netwerk zijn relevant voor de prijs

2. Miners sturen BTC naar beurzen

Glassnode houdt ook de geldstromen van miners in de gaten. Zij zijn de enige bron van 'nieuwe' BTC. Het is daarom interessant om te kijken hoe zij zich on-chain gedragen met hun geld.

In onderstaande grafiek zie je de stroom van miners naar beurzen. In het begin van 2021 werd er veel meer BTC direct naar beurzen gestuurd vanuit deze groep bitcoiners. Nu de prijs daalt lijken miners weer meer bitcoin te willen verkopen.

3. Whales

Om af te sluiten: het aantal adressen met 1.000 BTC of meer neemt af. De afgelopen maand is het aantal bitcoin whales flink gekelderd. Precies een maand geleden in april hadden we nog 2.231 whales in het netwerk en nu zijn dat er nog maar 2.167, het laagste aantal in tien maanden.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...