Deze Amerikaanse senatoren zien bitcoin als een 'onverstandige gok'

Deze Amerikaanse senatoren zien bitcoin als een 'onverstandige gok'

De Amerikaanse senator Norma Torres uit Californië vindt een bitcoinstandaard een gevaarlijke ontwikkeling. De stap die El Salvador heeft gezet is een 'onverstandige gok', zo laat de politica op haar Twitteraccount weten.

'Onverstandige gok'

Hoewel er ook wel eens positieve berichten over bitcoin vanuit het Congres naar buiten komen, ziet Torres eigenlijk alleen maar nadelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Samen met collega congreslid Rick Crawford heeft ze de zogenaamde Accountability for Cryptocurrency in El Salvador (ACES) Act voorgesteld. Dit wetsvoorstel moet preventief voorkomen dat Amerika een vergelijkbare weg gaat bewandelen als El Salvador.

Kort gezegd: bitcoin moet absoluut geen wettig betaalmiddel, want dat legt volgens haar een bom onder het huidige financiële stelsel.

'Het accepteren van bitcoin door El Salvador is geen doordacht en innovatief besluit. Het is een onverstandige gok die het land destabiliseert'.

Het voorstel is niet compleet nieuw. Al in februari dienden drie andere politici een vergelijkbaar voorstel in.

Regulering in VS

Uit de VS komen we wekelijks nieuwsberichten dat bitcoin en andere cryptocurrency's aan regulering onderhevig zijn.

Zo ligt er een voorstel van politici om stablecoins volledig te laten dekken door dollars en staatspapieren. En niet door bitcoin of goud bijvoorbeeld.

Ook heeft de Biden regering begroot dat er circa 11 miljard dollar cryptobelasting te heffen is. Een dankbare belastbare assetklasse dus. Hogere vermogensbelasting leidt ook tot migratiebewegingen, bijvoorbeeld naar Puerto Rico waar vermogen onbelast is voorlopig.

Op staatsniveau zoals in Texas en in Wyoming zijn er juist belastingvoordelen te behalen voor bitcoinbedrijven die stroom willen omzetten in bitcoin.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika VS verbod

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties