Deze bitcoin miner is schuldenvrij

Het bitcoin miningbedrijf Digihost is schuldenvrij en heeft een positieve cashflow, zo blijkt uit zijn kwartaalcijfers. Goed nieuws dus voor dit Canadese concern, genoteerd aan de Nasdaq beurs met handelsticker DGHI, ondanks de bearmarkt.

Uit de cijfers blijkt dat het bedrijf 74,58 bitcoin (BTC) heeft gedolven, een stijging van 78% in vergelijking met oktober 2021. Destijds is er 41,84 bitcoin gemined.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De miningindustrie is sinds eind 2021 onzeker vanwege de stijgende energieprijzen en een algemene neerwaartse trend in de cryptomarkt. Verschillende bedrijven staat het water aan de lippen zoals bijvoorbeeld Core Scientific (CORZ), dat financieel in zeer zwaar weer zit. Ook een partij als Argo Blockchain heeft een financiële klap te verwerken omdat het financiering misloopt.

Om de cashflow positief te houden, heeft Digihost in oktober een deel van zijn bitcoin bezit verkocht om de energiekosten te dekken.

‘Ondanks de volatiele economische omstandigheden, staat Digihost er financieel gezond voor, het bedrijf blijft schuldenvrij’, zegt Michel Amar, voorzitter en CEO van Digihost.

Lees meer over:
minermining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...