Duke University heeft $500 miljoen aan aandelen in bitcoin beurs Coinbase

Grote Amerikaanse universiteiten hebben vaak een groot donatiefonds ter waarde van miljarden dollars. Duke University stopte een deel van hun portfolio in de bitcoin beurs Coinbase. Dat bedrijf wordt nu geschat op een waarde tussen de $60 en $100 miljard, de investering van de universiteit is gegroeid naar een waarde van $500 miljoen. Dat melden twee bronnen aan Coindesk.

Let op! Het gaat hier om een gerucht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vroeg investeren

Mensen die vroeg in bitcoin hebben geïnvesteerd zitten er nu warmpjes bij. De munt is echter niet de enige manier om financieel te profiteren van de opmars. Bitcoin bedrijven zijn keihard (mee)gegroeid en de eerste handelshuizen maken zich op voor een beursgang.

Fred Ehrsam, mede-oprichter van Coinbase, benaderde Duke Universitiy in een vroeg stadium voor een investeringsronde. Die investering is waarschijnlijk keer 100 gegaan in dollartermen. Een investering van $5 miljoen is volgens de anonieme bron geen uitzondering in dit soort startups.

Het is niet precies bekend wie in de vroege periodes van Coinbase heeft geïnvesteerd.

De beweegredenen van Duke zijn wel helder. Campbell Harvey, een professor aan de Duke University, geeft colleges over bitcoin en aanverwanten. Ehrsam is afgestudeerd aan de universiteit, dus de link is snel gelegd. Harvey: ”Donatiefondsen van universiteiten hebben vaak een visie voor de lange termijn, dus het is niet ongebruikelijk om relatief veel blootstelling te hebben in vroege startups. Ze zijn opzoek naar die ‘x100’.”

Dit nieuws is vooral interessant omdat donatiefondsen van universiteiten vaak een goede indicator zijn voor wat komen gaat. De bron van Coindesk, een anonieme durfkapitalist, geeft uitleg: ”Doordat het een succesvolle investering is, gaan vroege investeerders er ook in geloven.”

Duke University is niet de enige universiteit in Amerika die investeert in de wereld van bitcoin. Yale en Harvard kochten in 2020 bitcoin bij Coinbase. Dat deden zij voorafgaan aan de grote prijsstijgingen die we recentelijk hebben gezien. Zij maakte de keuze om direct de valuta te kopen en niet een traditioneel aandeel in een bedrijf.

Lees meer over:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...