Goedemorgen Bitcoin: 1 euro goedkoper dan 1 dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cryptobank Celsius vraagt uitstel van betaling aan

Cryptobank Celsius heeft surseance van betaling aangevraagd bij de financiële toezichthouders. Dat maakt de firma in een persbericht bekend. Dat gaat in Amerika via een zogenaamde Chapter 11 aanvraag, eigenlijk een laatste strohalm vóór een faillissement. De federale rechtbank in New York stopt nu tijdelijk de vorderingen van schuldeisers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Celsius zit in de financiële problemen en kan momenteel zijn schuldeisers niet betalen. De firma zegt dat de activa op de bedrijfsbalans tussen de 1 miljard en 10 miljard dollar bedragen, een behoorlijke ruime marge. Maar de uitstaande schulden bedragen in hun ogen grosso modo hetzelfde.

Euro duikt onder prijs van dollar

De koers van de euro dook vandaag even onder de prijs van een dollar. Het piept en het kraakt bij de munt van Europa. Het betekent simpelweg dat de wisselkoers minder voordelig is als je van euro naar dollars wil.

De euro werd ingevoerd in 1999. De eerste drie jaar ging het om een valuta die nog niet echt zichtbaar was. Het werd voornamelijk gebruikt voor elektronisch betalingsverkeer en voor boekhoudkundige doeleinden.

De euro is makkelijk gezegd dus maar 10 jaar ouder dan bitcoin. Het netwerk van BTC draait al sinds 2009.

In onderstaande grafiek zie je het koersverloop van de euro tegenover de dollar sinds de start.

Goedemorgen Bitcoin: 1 euro goedkoper dan 1 dollar
Koers van euro/dollar

Personeel New York Yankees kan bitcoin sparen met loonstrookje

De New York Yankees, een Amerikaanse honkbalclub, is een samenwerking aangegaan met bitcoinbedrijf NYDIG. Ze gaan hun hun werknemers in bitcoin uitbetalen.

NYDIG komt eveneens uit de Amerikaanse stad; de afkorting staat voor New York Digital Investment Group. Samen met de honkbalgigant werken ze verder aan de adoptie van bitcoin. Nu bieden ze ook hun Bitcoin Savings Plan (BSP) aan voor het team uit de wereldberoemde Major League Baseball (MLB).