Goedemorgen Bitcoin: '$1 miljoen per BTC is níet mogelijk'

Goedemorgen Bitcoin: '$1 miljoen per BTC is níet mogelijk'

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Ray Dalio: "$1 miljoen per bitcoin is niet mogelijk"

Op fundamenteel niveau heeft bitcoin tot nu toe een indrukwekkende 13-jarige geschiedenis achter de rug, zegt Ray Dalio in een gesprek met Lex Fridman. Het fragment over bitcoin begint hier.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De invloedrijke investeerder (72), oprichter van investeringsfonds van Bridgewater Associates, omschrijft bitcoin als 'alternatief geld', maar het krijgt tegelijkertijd ook concurrentie van 'allerlei andere soorten geld'. Een competitie tussen diverse valuta dus, nu de dollar en andere fiat geldsoorten flink in waarde verminderen.

"Bitcoin is onderdeel van die competitie, maar er zullen meer soorten geld zijn en niet alleen cryptogeld. Bitcoin is draagbaar geld en het is een alternatief van goud".

Dalio doet ook uitspraken over de toekomstige prijs van digitale energie. Hij acht een prijs van 1 miljoen dollar per stuk onmogelijk.

Bitcoinbeurs Binance krijgt licentie in Canada

Binance heeft een licentie gekregen van de Canadese toezichthouders. Daardoor is het nu geregistreerd als 'binnenlandse entiteit', genaamd Binance Canada Capital Market.

De nieuwe dochteronderneming van de cryptobeurs opereert nu dus ook in het Noord-Amerikaanse land binnen de regeltjes. Daardoor zijn ze nu een Money Service Business (MSB). Het nieuws werd gisteren bevestigd door CEO Changpeng Zhao zelf.

Bitcoin miners in Iran moeten stoppen vanwege winterseizoen

In Iran komt er weer een tijdelijk verbod op bitcoin mining. Dat blijkt uit een opdracht die het staatsbedrijf dat zich bezighoudt met elektriciteitsvoorziening heeft uitgeschreven.

In Iran moeten alle bitcoin mining farms sowieso al een licentie hebben om hun werk te mogen doen. Met de koude wintermaanden voor de boeg, heeft Tavanir besloten dat alle miners tijdelijk moeten stoppen. Tavanir is de Power Generation and Transmission Company van het land.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties