Goedemorgen Bitcoin: ‘2022 is de ergste bitcoin bearmarkt ooit’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nexo reageert op 'lastercampagne'

Nexo overweegt juridische stappen tegen een anonieme Twitteraar. Het bitcoinbedrijf wordt beschuldigd van het stelen van donaties aan goede doelen. De geruchten komen van een anoniem twitter-account genaamd otterooo.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nexo is een bedrijf dat hoge rentes aanbiedt voor spaarders. De markt is echter onrustig. Bedrijven met soortgelijke diensten zitten in zwaar weer. Nexo heeft naar verluidt interesse in concurrent Celsius. Tot op heden lijkt het bedrijf zelf dus overeind te blijven.

Historisch weinig bitcoin op beurzen

Er staat historisch weinig bitcoin (BTC) op centrale beurzen. Dat blijkt uit nieuwe on-chaincijfers van Glassnode. Op 26 juni stond er ruim 2,38 miljoen bitcoins op exchanges.

Lage saldi lijkt in contrast te zijn met de huidige bearmarkt. Zoals bekend staan alle cryptokoersen momenteel erg laag. Dat leidt tot veel angst in de markt. Lagere koersen zijn het gevolg van meer aanbod dan vraag, dus relatief veel bitcoin bij verkoopkantoren.

Vorig jaar mei stond er nog bijna 3,2 miljoen bitcoin op beurzen. Een min van ruim 800.000 bitcoin in circa een jaar tijd.

Kijken we naar de in - en uitstroom van bitcoin de afgelopen 24 uur, dan is er een netto plus van 100 miljoen dollar dat weer uit beurzen getrokken is. Nog geen trendbreuk dus.

Glassnode: 2022 is de ergste bitcoin bearmarkt ooit

Uit on-chainonderzoek van Glassnode blijkt dat de bearmarkt van dit jaar hevigste is in de geschiedenis van bitcoin. Verschillende factoren dragen daaraan bij.

Handelaren staan onder water met hun bitcoinposities en verkopen al dan niet gedwongen hun bitcoins met verlies. Door verschillende oorzaken ziet Glassnode dit als de hevigste bearmarkt ooit voor de grootste cryptovaluta.

In hun rapport ‘A Bear of Historic Proportions’ wordt uitgelegd waarom de combinatie van een dip onder het 200 weken voortschrijdende gemiddelde, de negatieve afwijking van de realized price en netto gerealiseerde verliezen opgeteld leiden tot het ergste jaar in de, overigens nog jonge, geschiedenis van bitcoin.