Goedemorgen Bitcoin: gaat de Bitcoin koers stijgen naar $100.000?

6655 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Dit zijn de gevolgen van een ETH ETF volgens Michaël van de Poppe

De Ethereum koers kan binnenkort beter presteren dan de Bitcoin koers door de verwachte goedkeuring van een ETH ETF. Analisten voorspellen dat dit een grote boost kan geven aan Ethereum, vooral omdat Bitcoin momenteel minder goed presteert.

De afgelopen twee maanden heeft Ethereum het beter gedaan dan Bitcoin. Deskundigen denken dat deze trend door de komst van een Ethereum ETF zal doorzetten. Deze ETF zou de positie van ETH op de markt kunnen versterken, vooral als Bitcoin zwak blijft.

De goedkeuring van een Ethereum ETF kan een grote invloed hebben op de waarde van ETH. Nederlandse analist Michael van de Poppe verwacht dat Ethereum door deze ETF beter zal blijven presteren dan Bitcoin.

Van de Poppe denkt dat de huidige ETH/BTC prijs aantrekkelijk is voor long-term handelaren. De lancering van de ETF zal volgens hem de positie van Ethereum versterken en de koers laten stijgen door investeringen van grote instellingen.

Aanslag op Donald Trump: Bitcoin koers en crypto meme coins reageren snel

Vandaag steeg de Bitcoin koers flink nadat er nieuws kwam over een aanval op Donald Trump. Trump, de voormalige Amerikaanse president en de belangrijkste Republikeinse kandidaat voor de verkiezingen van 2024, werd aangevallen tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. Ook Trump-gerelateerde meme coins schoten omhoog in waarde.

Volgens CoinMarketCap steeg de prijs van Bitcoin van $ 58.337 naar een hoogtepunt van $ 59.796 binnen een uur na het incident. Dit was de hoogste prijs van Bitcoin in een week. Momenteel is de Bitcoin koers nog verder gestegen naar $ 60,395.34.

Hoewel de Bitcoin koers steeg, maakten de zogenaamde meme coins geïnspireerd door Trump nog grotere sprongen. TREMP steeg met maar liefst 100% in een uur na het nieuws. Momenteel is de prijs wat gedaald, maar heeft TREMP nog steeds een stijging van 38,6% in 24 uur.

MAGA had een soortgelijke stijging. De meme coin gerelateerd aan Trump steeg met 70% na het nieuws, en is inmiddels gedaald tot $8.89, wat nog steeds een stijging van 42,33% in de afgelopen 24 uur is.

Bitcoin’s 4-jarige cyclus duidt op ommekeer – gaat de Bitcoin koers stijgen naar $100k?

Bitcoin, de grootste crypto munt ter wereld, ligt al een tijdje onder vuur. De koers is sinds het begin van deze maand met 8% in waarde verminderd. Ondanks de daling bevinden we ons nog altijd midden in een bull markt, waarbij traders zich afvragen wanneer Bitcoin de magische koers van $ 100.000 zal bereiken.

Al jarenlang discussiëren crypto analisten over het feit dat de crypto markt een vierjarige cyclus heeft. De defenities die om de hoek komen kijken bij deze vierjarige cyclus worden vaak uitgedrukt in de termen “bull markt” en “bear markt”. In een bull markt stijgt de waarde van een asset en daartegenover daalt de waarde van een asset in een bear markt.

Als we kijken naar de historie van de koers van Bitcoin, zien we inderdaad terug dat Bitcoin zich heeft bewogen binnen de patronen van een bull markt en bear markt.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...