Goedemorgen Bitcoin: $4,2 miljoen voor bedrijf dat nieuwe Ecash-laag bouwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Kredietvereniging met 60.000 klanten integreert bitcoin in mobiele app

Miljardenbedrijf Southland Credit Union is de tweede kredietvereniging in Zuid-Californië die haar klanten in staat stelt om bitcoin te kopen. Ze zijn een samenwerking aangegaan met de New York Digital Investment Group, beter bekend als NYDIG.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Klanten kunnen nu via de mobiel bankieren-app bitcoin aanschaffen. Een kredietunie is een coöperatie van deelnemers die via een gemeenschappelijke kas geld ter beschikking stellen.

NYDIG is gespecialiseerd in infrastructuur voor bitcoincustody en -aankopen. Gebruikers kunnen hun bitcoin kopen, verkopen en aanhouden op het bewaarplatform van NYDIG, via de interface van Southland Credit Union.

‘Klanten van Celsius geven recht op bitcoin op’

Cryptobank Celsius is failliet. De geldverstrekker vroeg vorige week officieel een faillissement aan. Vervolgens komen de curatoren en advocaten om de boel ‘op te lossen’.

Klanten van Celsius geven volgens de voorwaarden en advocaten van Celsius het recht op hun bitcoin op. Het bedrijf had 1,7 miljoen klanten in meer dan 100 verschillende landen. Gebruikers kunnen vermoedelijk hun stortingen naar diensten als ‘Earn’ en ‘Borrow’ op hun buik schrijven.

Bijna niemand leest alle voorwaarden. Maar bij een financieel product als dit is dat toch wel handig. Zo krijg je een beter beeld van de mogelijke risico’s. Celsius beloofde klanten hoge rentetarieven voor hun geld. In de praktijk gingen zij er mee aan de haal om ook weer te speculeren.

Goedemorgen Bitcoin: $4,2 miljoen voor bedrijf dat nieuwe Ecash-laag bouwt

Dit bedrijf wil een nieuwe laag op bitcoin bouwen

Fedi maakt bekend dat ze $4,2 miljoen hebben opgehaald in een investeringsronde. Ze zijn bezig met de ontwikkeling van het Fedimint-protocol. Dit is een nieuw concept bovenop bitcoin, dat nog helemaal in de beginfase zit.

Fedi gaat een app ontwikkelen om de custody van bitcoin schaalbaar te maken (en ook te verbeteren). De verwachting is dat de wallet in het eerst kwartaal van 2023 wordt gelanceerd. Het krijgt een gebruikersinterface met Fedimint, een nieuw open-sourceprotocol dat gebruik maakt van federated Chaumian Ecash-coins.

Dit is een andere manier om bitcoin te schalen, naast het lightning netwerk. eCash bestond er al vóór bitcoin, alleen slaagde het idee niet, omdat het moeilijk zo niet onmogelijk was om de uitgifte van coins op een decentrale en transparante manier te regelen. Bitcoin als onderlaag lost dit op.