Goedemorgen Bitcoin: 443.000 transacties staan in de wacht

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

443.000 bitcointransacties staan in de wacht, wat is er aan de hand?

Het is druk op het bitcoinnetwerk, wat een aantal gevolgen heeft voor het doen van een bitcointransactie. Bitcoin maximalisten proberen de angst voor een mogelijke denial-of-service (DoS) aanval weg te nemen.

Wat is er aan de hand? Een DoS-aanval is een poging om een netwerk of een website te verstoren door het te overspoelen met een vloed aan verzoeken en berichten. Door een plotselinge piek in de transactiekosten en het aantal onbevestigde transacties op het bitcoinnetwerk zijn er zorgen over een aanval op het netwerk. Bitcoin experts zijn er als de kippen bij om die zorgen weg te nemen.

Op moment van schrijven zijn de gemiddelde kosten voor een transactie 19,20 dollar, oftewel 0,00068 BTC, volgens BitInfoCharts. Een blik op database mempool.space zegt voldoende: er is een achterstand van ruim 443.000 transacties en zelfs transactiekosten boven de 21 dollar. Doordat het netwerk verstopt is, nemen ook de kosten per transactie toe.

Gebruik Taproot in bitcoin schiet boven 40%

On-chain data laat zien dat Taproot de laatste tijd flink gebruikt wordt. Dit transactietype neemt toe aan populariteit vanwege Ordinals.

Rafael Schultze-Kraft, de medeoprichter van het analysebedrijf Glassnode, schrijft dat men meer dan ooit tevoren gebruik maakt van dit adrestype (met bijbehorende features).

Taproot ging in november 2021 live op het bitcoin mainnet. De activatie volgde op een periode waarin miners een 'signaal' achterlieten in de door hun gemaakte blocken. Met terugwerkende kracht is dat een logische en goede keuze geweest: miners verdienen momenteel bijna 50% extra dankzij deze soft fork.

Het gebruik van de MAST-structuur voor transacties in combinatie met Schnorr Signatures heeft onlangs de grens van 43% overschreden.

Macro-econoom voorspelt crisis in de trant van 2008, wat betekent dit voor bitcoin?

Als je het aan de macro-econoom Peter St Onge vraagt, dan is de huidige bankencrisis op dit moment al groter dan de ellende die we 15 jaar geleden tijdens de Kredietcrisis zagen. In een nieuwe video zegt hij dat de huidige crisis in ieder geval al groter is als je kijkt naar de nominale waarde van de assets die verloren zijn gegaan. Daar moeten we meteen bij zeggen dat die vergelijken - door de inflatie - natuurlijk niet helemaal eerlijk is.

Lees meer over:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...