Goedemorgen Bitcoin: 91-jarige miljardair ziet nog altijd niets in BTC

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerikaanse ministerie kritisch op Fidelity vanwege plan met bitcoin in pensioenpot

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft zijn bezorgdheid geuit over het plan van Fidelity. De vermogensbeheerder gaat namelijk bitcoin aanbieden voor pensioenen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vorige week maakte Fidelity de gedurfde stap bekend om bitcoin aan te bieden voor de 401(k)-accounts. Het ministerie van Arbeid is daar niet blij mee. Ze zien problemen met het speculatieve karakter dat zij bitcoin toewijzen. Toch zullen ze de stap van de vermogensbeheerder niet verbieden.

Warren Buffett vindt cash belangrijker dan ‘nieuwe vorm van geld’

De legendarische belegger Warren Buffett verkiest cash geld boven ‘nieuwe vormen van geld’. Zijn investeringsfonds Berkshire Hathaway houdt daarom altijd een vrij grote cashpositie aan. Dat meldt nieuwszender CNBC, die verslag deed van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf in Omaha, Nebraska.

Het is een beetje mysterieuze boodschap van de 91-jarige Buffett, en hij noemt bitcoin of andere cryptocurrency’s niet expliciet. Wel is algemeen bekend dat hij geen toekomst ziet in bitcoin. Hij heeft het eerder als ‘rattengif’ omschreven. Zijn partner in crime, Charlie Munger, noemde het zelfs ‘rattengif in het kwadraat’.

Weekoverzicht

Bekijk het weekoverzicht van week 17 in 2022 rustig terug:

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...