Week in Bitcoin: bitcoin naar $1 miljoen in economisch doemscenario, denkt Arthur Hayes

Week in Bitcoin: bitcoin naar $1 miljoen in economisch doemscenario, denkt Arthur Hayes

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

Bitcoin wordt nationale munt van Centraal Afrikaanse Republiek

Het eerste Afrikaanse land erkent bitcoin als wettig betaalmiddel. Het parlement van de Centraal Afrikaanse Republiek ging akkoord met een plan voor economisch herstel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Fidelity stopt bitcoin (BTC) in pensioenplan

Fidelity wil haar klanten in bitcoin laten investeren via hun pensioen. Een pensioenplan heet in de VS een zogenaamd 401(k) plan. Net zoals in Nederland gaat een deel van het salaris automatisch naar een pensioenplan.

Stad in Texas gaat 6 maanden cryptovaluta minen

Fort Worth in Texas is de eerste Amerikaanse stad die gaat bitcoin minen. De gemeenteraad heeft vandaag ingestemd met de pilot. Concreet gaan er drie Bitmain Antminer S9-miningmachines 24 uur per dag draaien, zeven dagen per week.

Mysterieuze bitcoin whale koopt in 7 dagen voor $71 miljoen aan bitcoin

De op twee na grootste bitcoin whale ter wereld blijft profiteren van de kwakkelende koers en heeft ook deze week weer een aantal bitcoin uit de markt gehaald. Volgens de informatie van BitInfoCharts is deze whale de grootste wallet die niet aan een exchange of bedrijf toebehoort.

Grootste cryptofonds ter wereld behoedzaam naar Europa

De grootste beheerder van bitcoin en andere digitale assets, Grayscale, is zich aan het voorbereiden om de Europese markt te betreden. Het plan is om dit gefaseerd te doen.

Dit hedgefonds uit New York verwacht 'enorme groei' van bitcoin en crypto's

Investeringsfonds SkyBridge zet volledig in op cryptocurrency's zoals bitcoin. Volgens oprichter Anthony Scarramucci, in het verleden nog de communicatiechef van Donald Trump, staat de markt een 'enorme groei' te wachten.

Centrale bankier vindt bitcoin een piramidespel en pakt crisis van 2008 erbij

Fabio Panetta, lid van de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank, heeft het niet zo op bitcoin. De bankier riep maandag op tot "nieuwe wereldwijde normen om cryptovaluta te reguleren".

Satoshi, bedenker van bitcoin, stuurde 11 jaar geleden laatste e-mail

Precies 11 jaar geleden liet Satoshi Nakamoto voor het laatst van zich horen. In april 2011 stuurde de pseudonieme bedenker van bitcoin een laatste e-mail.

Arthur Hayes: bitcoin naar $1 miljoen in economisch doemscenario

Voormalig BitMEX-CEO Arthur Hayes heeft in een blogpost zijn kijk op de nabije toekomst beschreven. Hij voorspelt een bitcoinkoers van $1 miljoen, terwijl de Westerse economieën in verval raken.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin weekoverzicht

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties