Goedemorgen Bitcoin: ‘Amerikaanse centrale bank sloopt van alles’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Systeembank Credit Suisse staat op omvallen

De traditionele financiële wereld piept en kraakt. Deze week moest de Bank of England in complete paniek de geldprinters opnieuw aanzetten om pensioenfondsen te redden en nu lijkt het grote Credit Suisse om te vallen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CEO Ulrich Koerner zegt zelfs dat de systeembank op dit moment een "kritiek moment" beleeft. In een memo aan het personeel roept Koerner het personeel op de dagelijkse koersbewegingen van het aandeel Credit Suisse niet te verwarren met de sterke kapitaalbasis en liquiditeitspositie van de bank.

Op het moment van schrijven bungelen de aandelen rond het laagste punt ooit. De positie van Credit Suisse dwingt de bank ertoe om een grote herstructurering door te voeren. Het is nog maar de vraag of dat de bank er uiteindelijk bovenop kan helpen.

Jim Bianco: 'Bitcoin koppelt zich los van traditionele financiële markten'

De bitcoin koers bevindt zich al maanden in de klauwen van de beren. Vrijwel synchroon met de traditionele financiële markten is bitcoin de laatste maanden aan een duikvlucht bezig. Nu lijkt die correlatie tussen de bitcoin koers en traditionele financiële assets echter langzaam te verdwijnen.

De afgelopen maanden was er nog sprake van een sterke correlatie tussen de bitcoin koers en de Amerikaanse S&P 500. Een stijging van de S&P 500 ging gepaard met een vergelijkbare klim van bitcoin en andersom.

Jim Bianco van Bianco Research constateert nu echter een interessante ontwikkeling in de grafiek. Zijn visie is dat de traditionele financiële markten momenteel dusdanig onder spanning staan, dat de relatie met bitcoin begint te breken.

'De Federal Reserve is dingen aan het slopen'

De Amerikaanse Federal Reserve, onbetwistbaar de belangrijkste centrale bank ter wereld, is bezig aan een ware oorlog tegen de inflatie. Nog nooit in de geschiedenis is de rente in relatieve zin zo snel opgeklommen als dit jaar. De extreme renteverhogingen van de Federal Reserve zijn goed voor de Amerikaanse dollar, maar de rest van de markt gaat er vooral gebukt onder.

Het bevechten van de inflatie is een nobel doel van de Federal Reserve, maar het begint er steeds meer op te lijken dat de economie niet zonder de lage rentes kan. In principe is dat geen verrassing. Als je de rente lange tijd rond het nulpunt houdt, dan bouw je in feite een economie op basis van die rente.

Het is als een verslaafde die je plotseling zijn drugs afpakt, dat gaat niet zonder afkickverschijnselen. Die verschijnselen zien we terug in ongewone significante dalingen in allerlei verschillende assets. De pond, de euro, de Zweedse kroon, obligaties, olie, zilver en allerlei andere assets doen dingen die ze normaal niet doen.

"Dit zijn geen gezonde koersbewegingen. De Federal Reserve is dingen aan het slopen", aldus Benjamin Dunn van Alpha Theory Advisors. "Er is werkelijk geen perioden in de geschiedenis waarmee je de huidige situatie kunt vergelijken", zo gaat hij verder.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Nieuws
‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot...

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Lees meer